fbpx

Tajska: veslaško tekmovanje

Novice

Septembra, ko so gladine rek najvišje, Tajci prirejajo tradicionalna veslaška tekmovanja. Eno največjih je v Narativatu na jugu Tajske. Poleg tekmovanj s tradicionalnimi čolni je znan po tekmi lokalnih ribiških čolnov, ki jim rečejo “ko le”. Letos bo tekma mednarodna, saj so povabili tudi čolne iz Singapurja, Indonezije, Malezije, Bruneja in s Filiponov. Tekmovanje na […]

Septembra, ko so gladine rek najvišje, Tajci prirejajo tradicionalna veslaška tekmovanja. Eno največjih je v Narativatu na jugu Tajske. Poleg tekmovanj s tradicionalnimi čolni je znan po tekmi lokalnih ribiških čolnov, ki jim rečejo “ko le”. Letos bo tekma mednarodna, saj so povabili tudi čolne iz Singapurja, Indonezije, Malezije, Bruneja in s Filiponov. Tekmovanje na reki Bang Naraje pisana parada čolnov, po zvočnikih pa ga spremlja glasni uradni komentator. Začne se pred mestno hišo, ki je tudi osrednje prizorišče številnih vzporednih prireditev. Ena od njih je tudi ocenjevanje najlepšega čolna, ne manjkajo pa številne predstave, stojnice, plesi, glasba … Vzporedno poteka festival lokalnih specialitet in sadni sejem. Tajci priredijo pravo festivalsko vzdušje, svoje pa seveda prispevajo razburljive tekme in navijanje gledalcev, saj je veslanje že od nekdaj popularen nacionalni šport. Prva tekmovanja namreč segajo vsaj 600 let nazaj v čas razcveta Ajutaje. V Narativatu so ga prvič priredili šele leta 1976 v čast kraljevi družini, ki je obiskala provinco.

Narativat leži približno 1440 kilometrov južno od Bangkoka, na skrajnem jugu Tajske ob meji z Malezijo. Iz Bangkoka lahko pridete tja z letalom, ki leti vsak dan, z avtobusom, ki vozi večkrat na dan z južnega avtobusnega terminala, vsak dan pa vozi tudi vlak z železniške postaje Hualampong.

Konec septembra sta še dve veslaški tekmovanji:19. in 20. septembra v Pitsanuloku na severu ter od 28. do 30. septembra v Mukdahanu na reki Mekong na severovzhodu Tajske.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!