fbpx

Terme Banovci

Novice

V severovzhodnem delu Slovenije, na obronkih Panonske nižine se 13 kilometrov oddaljene od Ljutomera ponujajo Terme Banovci. Sredi murskih polj se gostom odpira bogastvo zdravilnih zemeljskih vod, ki pritečejo na plano iz več kot 1.700 metrov globine z za- četno temperaturo od 60°C do 68°C. Termalna voda, ki priteče iz teh vrelcev, je naravno zdravilno […]

V severovzhodnem delu Slovenije, na obronkih Panonske nižine se 13 kilometrov oddaljene od Ljutomera ponujajo Terme Banovci. Sredi murskih polj se gostom odpira bogastvo zdravilnih zemeljskih vod, ki pritečejo na plano iz več kot 1.700 metrov globine z za- četno temperaturo od 60°C do 68°C. Termalna voda, ki priteče iz teh vrelcev, je naravno zdravilno sredstvo, ki se uspešno uporablja pri zdravljenju poškodb in pooperacijskih stanj po posegih na okostju, sklepih in mišičju.

 Kopanja željni gostje lahko svoje plavalne veščine pilijo kar na skupno 1.920 m2 vodnih površin. Obiskovalcem so na voljo trije zunanji bazenih s termalno vodo, v katerih se temperatura giblje med 34°C in 38°C, plavalni bazen z navadno vodo in bazen s toboganom. Poskrbljeno pa je tudi za najmlajše goste, ki lahko neumorno čofotajo v otroškem bazenu. 216 m2 vodnih povr- šin so v Banovcih namenili zaprtemu bazenu s termalno vodo, ki omogoča termalna območja z različnimi temperaturami vode (od 34°C do 37°C) in je povezan s savnami (PROTROL ali savna z visoko temperaturo, namenjena ekstremnim savnarjem, ČRNA KÜHJA oziroma normalna finska savna s temperaturo od 65°C do 80°C in vlažnostjo do 30% in ZELHENCA, namenjena sprostitvi z večjo koncentracijo eterič- nih dišav v kombinaciji z izbrano barvo in sprostitveno glasbo ter SOPOT oziroma turška parna savna), trim kabinetom in podvodno ter ročno masažo. Vsi bazeni so opremljeni z vodnimi masa- žami in ponujajo svetlobne ter zvočne učinke. Velik rekreativni bazen je napolnjen z navadno vodo ter skupaj z mini bazenom in velikim toboganom navdušuje predvsem mlajše goste. Na svoj račun pa bodo v Banovcih prišli tudi naturisti. Tukaj je, namreč ločen od klasičnega kampa, prav njim namenjen Sončni gaj, prvi naturistični kamp ob termalni vodi v Evropi.• Kako pa je kaj s cenami v Termah Banovci?

Za celodneven vstop na bazen bodo odrasli gostje od ponedeljka do petka primorani odšteti 1.300 SIT, za upokojence ter otroke pa je vstopnina nižja in znaša okroglega tisočaka. V primeru, da gostje po intenzivni rekreaciji v termalni vodi začutijo lakoto, jo lahko odrasli potešijo (cena vključno s kopanjem) med tednom s kosilom za 2.300 SIT in otroci za 2.000 SIT. Dodatne informacije pa so vam na voljo na: www.radenska-zdravilisce.si/ /termbano oziroma na telefonski številki: 02 51 31 400.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!