fbpx

Terme Zreče

Novice

Terme Zreče so sodobno zdraviliško središče in za vse goste, ki želijo svoj prosti čas preživeti aktivno, dobro izbran kraj počitnikovanja. Raznolikost zdraviliške in turistične ponudbe v termah dopolnjuje pol ure vožnje oddaljeno klimatsko zdravilišče, olimpijski in smučarski center Rogla (1517 metrov nadmorske višine) v osrčju zreškega Pohorja. Terme Zreče sestavljajo skupaj z Roglo enega […]

Terme Zreče so sodobno zdraviliško središče in za vse goste, ki želijo svoj prosti čas preživeti aktivno, dobro izbran kraj počitnikovanja. Raznolikost zdraviliške in turistične ponudbe v termah dopolnjuje pol ure vožnje oddaljeno klimatsko zdravilišče, olimpijski in smučarski center Rogla (1517 metrov nadmorske višine) v osrčju zreškega Pohorja.

Terme Zreče sestavljajo skupaj z Roglo enega večjih slovenskih zdraviliško-turističnih kompleksov. Za rekreacijo in razvedrilo poskrbi v Termah Zreče osem bazenov s temperaturo vode od 26°C do 35°C in skupno površino 1.600 m2. Zunanji okrogli bazen dopolnjujeta še dva tobogana in dve vodni drči. Akrotermalna voda s temperaturo 34,5°C pri izviru, ki vsebuje kalcij-magnezij-hidrogen-karbonat, je naravni vir, ki daje v termah rekreativnemu še zdravilni pečat. Obiskovalcem so poleg bazenov na voljo še topli vrelci, fitness center, savna vas s tremi finskimi, dvema turškima in infra rdečo savno, ki je ponos zdravilišča, saj se gost po savnanju ohladi v kneippovem ali ohlajevalnem potoku in sprosti v počivalnici ob skodelici dišečega zelišč nega čaja (Kneippova pot), pa solarij in aquaerobika. Ponudbo popestrijo še Sawadee (center tradicionalne tajske medicine), naravno blato fango (bentonit), pa najrazličnejše terapije (hidro-, elektro-, mehano-, kinezi- in termoterapija). Zdravilna, blažilna srednjegorska klima ima blagodejni vpliv na dihala, alergije, obolenja oči in kože ter na krvna obolenja, sama zdravilna voda pa na zdravljenje postoperativnih stanj na gibalnem aparatu, poškodb gibalnega aparata, degenerativnih in revmatič nih obolenj gibalnega aparata, zdravljenje poškodb in obolenj perifernega živčnega sistema in motenj perifernega krvnega obtoka.

Za celodnevno kopanje in savno bodo odrasli obiskovalci Term Zreče morali med tednom odšteti 1.800 SIT, upokojenci 1.600 SIT in otroci do štirinajstih let 1.300 SIT. Za mlečno kopel, ki bi si jo gostje nemara privoščili v paru, bodo odšteli 3.500 SIT in za zeliščno kopel v dvoje, h kateri sodi še ve- čerja, 8.600 SIT. Dodatne informacije pa so vam na voljo na: www.unior.si oziroma na telefonski številki: 03 757 6000.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!