fbpx

V Radencih s srcem

Novice

Zadnji vikend v septembru sva se odpravila deželo klopotcev, vinske trte in izvirov termalne vode, ki je vir zdravja že 180 let.

Zadnji vikend v septembru. Voziva se z dolenjske smeri, skozi Ljubljano proti Celju. Skozi koprene oblakov, med hribi, posutimi z negibnimi meglicami. Pokrajina se spreminja, zdaj se peljeva mimo poševnih palic hmeljišč, potem ko prideva skozi tunele, se hribčki nižajo, pokrajina se ravna in na sončnih pobočjih rastejo trte. Z njimi ovčice in sonce na nebu in jate ptic, ki sedijo na črtovju žic.

Ko prideva v Radence, naju najprej zvabi 130 letni park, v katerem raste preko 1200 dreves in grmov, ki zastopajo 70 domačih in eksotičnih vrst.

Čudovita drevesa, ki se božajo z vejami: srebrne in zelene iglice se mešajo z zeleno rumenimi in rjavečimi dlančastimi, srčastimi, suličastimi listi

Obrašča jih ljubko grmičevje, vmes so kot za okras posejane zares zapuščene vile, zaraščena hiša, ki je skoraj več ne vidiš, propadajoče igrišče za mini golf in – obnovljena cekrvica.

DSC_0120_01

Mir in tišina, le listje pod nogami in hrskajoč pesek potk. Ko prideva do mehurčkov slatinskega izvira, in so ponoči v zeleni svetlobi videti kot majhno vesoljsko plovilo, se vrneva v vrvež hotela.

12038195_831857073579463_1358582947010400930_n21737926311_5bfe8809eb_z21717066992_185108925c_z

V sobi 423 naju čaka slonček, sveže sadje in rože v sobi in kopalnici, ki dobrodejno božajo, prav do srca.

Z balkona gledam, kako sonce črta žarke nad oblaki in riše oster rob svetlobe v zahodno obzorje.

 

Zjutraj me prebudi glasna in vesela glasba, ljudje kot mravljice pripravljajo prizorišče za Delam s srcem,  prireditev, ki jo vsako leto organizira Zdravilišče Radenci.
Napihujejo ogrodje za vhod v Vzajemkovo deželo, za start in cilj pohoda in tekov. Prvi se na pot odpravijo pohodniki, saj bodo obiskali Janžev in Kapelski vrh, nato se ogrevajo tekači, dobre dva ducata jih je, aerobika je kot nalašč za jutranjo telovadbo …

DSC_0028

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Mene seveda najbolj vleče v Nogavičkin vrt, kjer v ozračje spuščajo velikanske milne mehurčke, otroci skačejo čez ovire, se s Piko igrajo obračanje palačink, slikajo na slikarskih stojalih, se vzpenjajo na obveznega pikastega konja, izdelujejo krone iz papirja in se učijo vrteti krožnike na palici. Vmes pride pevka Miša, ki ob prepevanju svojih pesmi vse otroke razgiba v lušnih skupnih koreografijah. Skupaj z Vzajemkom in Mukico  se vrnemo tja tudi na predstavo s Piko v šoli v izvedbi gledališča Prijatelji.

DSC_0140

A to še zdaleč ni bilo vse. Na prireditvi Delam s srcem je bilo poskrbljeno prav za vsakogar: razgibavanje z aerobiko, zumba, plesi in delavnice za otroke in nenazadnje tudi zdrav prigrizek, ki so ga pripravili kuharski mojstri Zdravilišča Radenci.

Pred odhodom  domov sva skočila še v termalne bazene in v Pitno dvorano, kjer sva spila vsak kozarček zdravilne Radenske, ki nima skoraj nič mehurčkov, ima pa zelo močan okus po kovinah. Nato sva se poslovila od gostoljubnega Zdravilišča in se, mimo Negovskega gradu, vrnila domov.

Save

Save


Sledite nam


RSS Ustavi se!