fbpx

V Belo krajino s kolesom

Novice

Za izletniške kolesarje je Bela krajina predaleč za enodnevni izlet, pa ceste do tja so kar preveč prometne in neprijetne, saj Dolenjci tako rekoč neradi vidijo kolesarje na svojih cvičkastih ovinkih. Zato se je bolje lepo peljati do Bele krajine z vlakom in tam kolesariti. Z vlakom se odpeljemo iz Ljubljane ob 6.40 in se […]

Za izletniške kolesarje je Bela krajina predaleč za enodnevni izlet, pa ceste do tja so kar preveč prometne in neprijetne, saj Dolenjci tako rekoč neradi vidijo kolesarje na svojih cvičkastih ovinkih. Zato se je bolje lepo peljati do Bele krajine z vlakom in tam kolesariti.

Z vlakom se odpeljemo iz Ljubljane ob 6.40 in se pripeljemo v Semič ob 7.24. Iz Semiča, ki leži malo nad belokranjskim ravnikom in se ponuja spust po klancu navzdol, kolesarimo lahko do poznega popoldneva ali do večera ter se nato, na primer iz Metlike, odpravimo nazaj proti Ljubljani.

Prvi vlak odpelje iz Metlike ob 16.51 (prihod v Ljubljano ob 19.43). Drugi vlak odpelje iz Metlike ob 18.23 (ne vozi ob nedeljah!) in pride v Ljubljano ob 21.05. Tretji – lumparski – vlak odpelje iz Metlike ob 20.25 (ne vozi ob sobotah!), da bi pripeljal v Ljubljano ob 23. uri.

Iz Semiča se ponuja itinerar do Črnomlja (9 km) in naprej mimo krajinskega parka Lahinja do Vinice (18 km); potem pa ob Kolpi skozi skozi Preloko, Adlešiče in Podzemelj v Metliko (33 km). Skupaj torej 60 kilometrov in to domala ves čas po ravnem in po dobrih ter ne preveč prometnih cestah. So pa seveda možni tudi krajši in skoraj enako zanimivi itinerarji.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!