fbpx

V Piranu se v petek začenja Tartiniju posvečeni glasbeni festival

Novice

Piran – Tartini festival bo med 27. avgustom in 11. septembrom s koncerti klasične glasbe že devetič popestril kulturno dogajanje v Piranu in slovenski Istri. Na otvoritvenem koncertu 27. avgusta ob 20.30 uri v cerkvi sv. Jurija v Piranu bo nastopil komorni orkester iz Budimpešte Budapest Virtuosi, pridružil se mu bo francoski violinist Pierre Hommage. […]

Piran – Tartini festival bo med 27. avgustom in 11. septembrom s koncerti klasične glasbe že devetič popestril kulturno dogajanje v Piranu in slovenski Istri. Na otvoritvenem koncertu 27. avgusta ob 20.30 uri v cerkvi sv. Jurija v Piranu bo nastopil komorni orkester iz Budimpešte Budapest Virtuosi, pridružil se mu bo francoski violinist Pierre Hommage.

 

(Foto: dokumentacija Dnevnika)

Budapest Virtuosi, ansambel, ki bo s koncertom odprl mednarodni glasbeni festival, posvečen v Piranu rojenemu Giuseppeju Tartiniju, so pred petnajstimi leti ustanovili glasbeniki z budimpeštanske akademije Franz Liszt. Orkester sestavljajo mladi glasbeniki, ki izvajajo orkestralno in komorno glasbo Corellija, Vivaldija, Bacha, Brahmsa, Bartoka in Brucknerja. Navdih za svojo glasbo so dobili pri Sandorju Veghu, Gyorgyju Kurtagu in drugih pomembnih madžarskih glasbenikih, je zapisano na spletni strani festivala.

Pierre Hommage je leta 1985 diplomiral na akademiji Chigiana v Sieni. Od takrat je sodeloval z orkestri, komornimi zasedbami ali na področju izobraževanja v zahodni in vzhodni Evropi, ZDA in Rusiji. Odlikujeta ga tehnično in glasbeno znanje ter čistost in toplina njegovega zvoka v kombinaciji z emocionalnim čutom.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Na preostalih koncertih bodo nastopili flavtisti Claudi Arimany, Mateja Prunk, Iva Kovačič, Vita Benko, Petruška Mlakar in Jasna Nadles, violinisti Amaury Coeytaux, Lavard Skou Larsen in Lisa Jacobs, pianisti Frederic Lagarde, Paul Gulda in Ksenia Kouzmenko, violončelista Erich Oskar Hütter in Milan Vrsajkov ter Katja Porovne na kitari in Milan Milojičić z violo…


Sledite nam


RSS Ustavi se!