fbpx

Val Thorens – smučanje v treh dolinah

Potovanja

Val Thorens leži na nadmorski višini 2.300 metrov in velja za eno najbolj priljubljenih francoskih smučarskih središč.

Slovite tri doline »Les 3 Vallées« so največje povezano smučarsko središče na svetu. Skupno imajo kar 600 kilometrov smučarskih prog in več kot 200 žičnic. Najdaljša proga je Col de l’Audzin, ki je dolga 12 kilometrov in se razprostira na višinski razliki 1400 metrov.

Najtežja proga z višinsko razliko 320 metrov  je proga Combe de Caron.

Val Thorens leži na nadmorski višini 2.300 metrov in velja za eno najbolj priljubljenih francoskih smučarskih središč. Zaradi ugodne lege je smučanje omogočeno vse do konca aprila.

Območje obsega kraje Courchevel, Meribel, Mottaret, Les Menuires in Val Thorens. Za celotno območje velja ena smučarska vozovnica. Najlepši prostor za zabavo in počitek med smučanjem je na sončni terasi pred prastarim barom Le Monde.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Tudi zvečer ima Val Thorens številnim mednarodnim gostom veliko ponuditi. Veliko je dobrih restavracij, barov in diskotek. Na manjka pa tudi možnosti za nakupovanje. Velika je tudi ponudba ostalih športnih aktivnosti, kot sta na primer tenis in squash. Lahko pa se odpravite tudi na kopanje, v savne ali izberete katerega izmed wellness programov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!