fbpx

Val Thorens – smučanje v treh dolinah

Potovanja

Val Thorens leži na nadmorski višini 2.300 metrov in velja za eno najbolj priljubljenih francoskih smučarskih središč.

Slovite tri doline »Les 3 Vallées« so največje povezano smučarsko središče na svetu. Skupno imajo kar 600 kilometrov smučarskih prog in več kot 200 žičnic. Najdaljša proga je Col de l’Audzin, ki je dolga 12 kilometrov in se razprostira na višinski razliki 1400 metrov.

Najtežja proga z višinsko razliko 320 metrov  je proga Combe de Caron.

Val Thorens leži na nadmorski višini 2.300 metrov in velja za eno najbolj priljubljenih francoskih smučarskih središč. Zaradi ugodne lege je smučanje omogočeno vse do konca aprila.

Območje obsega kraje Courchevel, Meribel, Mottaret, Les Menuires in Val Thorens. Za celotno območje velja ena smučarska vozovnica. Najlepši prostor za zabavo in počitek med smučanjem je na sončni terasi pred prastarim barom Le Monde.

Tudi zvečer ima Val Thorens številnim mednarodnim gostom veliko ponuditi. Veliko je dobrih restavracij, barov in diskotek. Na manjka pa tudi možnosti za nakupovanje. Velika je tudi ponudba ostalih športnih aktivnosti, kot sta na primer tenis in squash. Lahko pa se odpravite tudi na kopanje, v savne ali izberete katerega izmed wellness programov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.