fbpx

Wiesbaden: 26 vročih vrelcev nemškega zdraviliškega mesteca

Novice

Wiesbaden v osrednji Nemčiji je glavno mesto zvezne dežele Hessen. Leži na bregu reke Ren …

Wiesbaden v osrednji Nemčiji je glavno mesto zvezne dežele Hessen. Leži na bregu reke Ren, poznano pa je predvsem po svoji dolgi tradiciji zdraviliškega turizma – v 19. stoletju so ga npr. imenovali tudi »Nica Severa«.

Wiesbaden je bogato zdraviliško tradicijo ohranil vse do danes. Mesto ima kar 26 vročih vrelcev, ki so ključni del medicinskega in balneološkega zdravljenja bolnikov. Ima prijetno podnebje s sredozemskim življenjskim pridihom, veliko parkov, zelenih površin, prijetnih kavarn, restavracij, trgovinic in butikov. Bogato pa je tudi v arhitekturnem smislu.

Sprehodite se lahko mimo pomembnih kulturnih in zgodovinskih znamenitosti kot npr. zdravilišča Kurhaus Wiesbaden, ruske cerkve ali casinoja Spielbank Wiesbaden, ki sodi med najbolj znane in mondene igralnice v Nemčiji, do zgodovinskega vlakca Nerobergbahn.

VEČ

Foto: © Pedelecs


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.