fbpx

Z Austrianom v Irak

Novice

Austrian Airlines Group bo postala prva evropska letalska družba, ki bo v prihodnje pričela s svojimi poleti v Irak. Od marca 2006 bodo dvakrat tedensko leteli v Erbil, od maja naprej pa trikrat tedensko. Erbil je največje mesto avtonomne kurdske regije v severnem Iraku. Prepoznavno je predvsem po svoji edinstveni, 30 metrov visoki planoti, ki […]

Austrian Airlines Group bo postala prva evropska letalska družba, ki bo v prihodnje pričela s svojimi poleti v Irak. Od marca 2006 bodo dvakrat tedensko leteli v Erbil, od maja naprej pa trikrat tedensko.

Erbil je največje mesto avtonomne kurdske regije v severnem Iraku. Prepoznavno je predvsem po svoji edinstveni, 30 metrov visoki planoti, ki je nastala iz ostankov mesta iz preteklosti. Erbil je danes eden najstarejših centrov na svetu z okoli milijon prebivalci in je četrto največje mesto v Iraku, ki se tudi najhitreje razvija. Nahaja se ob meji s Turčijo in Irakom in je hitro dostopno tudi tistim, ki bi si želeli ogledati mesta Mosul, Kirkuk in Sulaymaniyah. Iz Ljubljane bo v Erbil mogoče leteti v četrtek in nedeljo, povratek iz Erbila pa bo v ponedeljek in petek.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!