fbpx

Zaposlitev za vikinge

Novice

Upravitelji Zgodovinskega centra Midgard v okrožju Vestfold na Norveškem so v lokalnem časopisu objavili oglas, v katerem ponujajo zaposlitev vikingom. Iščejo namreč približ- no 50 moških, ki bi bili pripravljeni igrati vikinge v omenjenem parku in tako zadovoljiti številne turiste, ki jim niso več zadosti samo razstave, ampak bi radi okusili tudi bolj realistič no […]

Upravitelji Zgodovinskega centra Midgard v okrožju Vestfold na Norveškem so v lokalnem časopisu objavili oglas, v katerem ponujajo zaposlitev vikingom.

Iščejo namreč približ- no 50 moških, ki bi bili pripravljeni igrati vikinge v omenjenem parku in tako zadovoljiti številne turiste, ki jim niso več zadosti samo razstave, ampak bi radi okusili tudi bolj realistič no različico norveške zgodovine. Center bo poskušal vsaj delno rehabilitirati podobo vikingov kot strašnih zavojevalcev, ki so v davni preteklosti ustrahovali Evropo. Po njihovem mnenju vikingi niso bili toliko vojščaki, temveč predvsem trgovci in preprodajalci. Midgard leži približno 75 kilometrov juž- no od norveške prestolnice, v okviru Zgodovinskega centra pa je park in stalna razstava zgodovine okrožja, predvsem iz obdobja vikingov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!