fbpx

Zaposlitev za vikinge

Novice

Upravitelji Zgodovinskega centra Midgard v okrožju Vestfold na Norveškem so v lokalnem časopisu objavili oglas, v katerem ponujajo zaposlitev vikingom. Iščejo namreč približ- no 50 moških, ki bi bili pripravljeni igrati vikinge v omenjenem parku in tako zadovoljiti številne turiste, ki jim niso več zadosti samo razstave, ampak bi radi okusili tudi bolj realistič no […]

Upravitelji Zgodovinskega centra Midgard v okrožju Vestfold na Norveškem so v lokalnem časopisu objavili oglas, v katerem ponujajo zaposlitev vikingom.

Iščejo namreč približ- no 50 moških, ki bi bili pripravljeni igrati vikinge v omenjenem parku in tako zadovoljiti številne turiste, ki jim niso več zadosti samo razstave, ampak bi radi okusili tudi bolj realistič no različico norveške zgodovine. Center bo poskušal vsaj delno rehabilitirati podobo vikingov kot strašnih zavojevalcev, ki so v davni preteklosti ustrahovali Evropo. Po njihovem mnenju vikingi niso bili toliko vojščaki, temveč predvsem trgovci in preprodajalci. Midgard leži približno 75 kilometrov juž- no od norveške prestolnice, v okviru Zgodovinskega centra pa je park in stalna razstava zgodovine okrožja, predvsem iz obdobja vikingov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!