fbpx

Zaposlitev za vikinge

Novice

Upravitelji Zgodovinskega centra Midgard v okrožju Vestfold na Norveškem so v lokalnem časopisu objavili oglas, v katerem ponujajo zaposlitev vikingom. Iščejo namreč približ- no 50 moških, ki bi bili pripravljeni igrati vikinge v omenjenem parku in tako zadovoljiti številne turiste, ki jim niso več zadosti samo razstave, ampak bi radi okusili tudi bolj realistič no […]

Upravitelji Zgodovinskega centra Midgard v okrožju Vestfold na Norveškem so v lokalnem časopisu objavili oglas, v katerem ponujajo zaposlitev vikingom.

Iščejo namreč približ- no 50 moških, ki bi bili pripravljeni igrati vikinge v omenjenem parku in tako zadovoljiti številne turiste, ki jim niso več zadosti samo razstave, ampak bi radi okusili tudi bolj realistič no različico norveške zgodovine. Center bo poskušal vsaj delno rehabilitirati podobo vikingov kot strašnih zavojevalcev, ki so v davni preteklosti ustrahovali Evropo. Po njihovem mnenju vikingi niso bili toliko vojščaki, temveč predvsem trgovci in preprodajalci. Midgard leži približno 75 kilometrov juž- no od norveške prestolnice, v okviru Zgodovinskega centra pa je park in stalna razstava zgodovine okrožja, predvsem iz obdobja vikingov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!