fbpx

10 trikov za učinkovitejše pakiranje

Potovanja

Julia trdi, da lahko vso prtljago za enotedensko potovanje spravimo v kovček v velikosti letalske ročne prtljage.

Izbrali ste datum potovanja, rezervirali let ali kupili karto za vlak in preučili znamenitosti, ki si jih boste ogledali, sedaj pa vas na poti do počitnic “ovira” le še pakiranje, ki je lahko prava nočna mora.  Julia Hudson, avtorica knjige The Epic Adventure travel guide, je po korakih opisala kako se za vedno znebiti stresa pri tem opravilu. Julia trdi, da lahko vso prtljago za enotedensko potovanje spravimo v kovček v velikosti letalske ročne prtljage.

# Izberite pravi kovček

Kovček naj bo lahek, da bomo imeli več prostora za obleke. Trd plastičen kovček sicer bolje zaščiti vsebino, vendar bo dodal h končni teži.

# Držite se seznama

Preden začnete brskati po omari naredite seznam stvari, ki jih potrebujete za na pot. Preračunajte koliko kosov česa potrebujete in ali morate še kaj dokupiti. Seznam lahko razdelite po dnevih in na podlagi vaših aktivnostih razmislite o oblačilih – ogled mesta, sončenje ali športne dejavnosti. Na tej stopnji izberite tudi kaj boste oblekli za na pot. To naj bodo težje stvari kot so škornji in plašč, da vam ne bodo po nepotrebnem jemali prostora v torbi.

# Ne pretiravajte z obutvijo

Držite se pravila tri. Za teden dni počitnic potrebujete le sandale ali natikače za na plažo, ki lahko služijo tudi za večerno obutev, superge ali balerinke za ogled mesta in čevlje z visoko peto.

# Tehnika pakiranja

Oblačila zvijte v majhne palačinke in jih eno zraven druge položite v kovček. Pridobili boste nezaseden prostor.

# Zaščitite občutljive predmete

Tesno jih zavijte enega polega drugega v preostale obleke.

# Ne pretiravajte s spodnjim perilom

Prav tako zanj ne potrebujete posebnega prostora v prtljagi. Stisnite ga v preostale luknje med oblekami, čisto na koncu pakiranja.

# Oprema za na plažo

Vzemite dvoje kopalk, da se lahko preoblečete. Brisače prav tako zvijte.

# Bodite racionalni z nakitom

Zanj ne potrebujete posebne škatle, spravite ga lahko na primer v trd etui za očala.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

# Ličila skrčite na minimum

Na letalo lahko ponavadi vzamete 1 l tekočine, zapakirane v stekleničkah po 100 ml, spravljenih v prozorni plastični vreči. Za na pot izberite pomanjšane verzije kozmetike, ki jo dobite v skoraj vsaki drogeriji.

# Razvežite kable

Kabli fotoaparatov in telefonov lahko v prtljagi ustvarijo pravo zmešnjavo. Zvijte jih in skupaj zalepite z lepilnim trakom. Ne pozabite tudi na različne vrste električnih razdelilcev, glede na državo, kamor potujete.

Preberi tudi: “Grand tour” po Evropi

Vir: Pixabay

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice 


Sledite nam


RSS Ustavi se!