fbpx

10 najlepših jezer na svetu

Novice

Pri enem največjih spletnih portalov Yahoo se kar ne morejo odločiti, katera so najlepša jezera na svetu. Na lestvicah, ki jih povzemajo po (avan)turistični novinarki in profesionalni potovalki Beth Collins oziroma po turistični multinacionalki Budget Travel, za katero piše Collinsova, so še lani (2010) govorili o desetih najlepših jezerih, med katere je uvrščenih celo nekaj […]

Pri enem največjih spletnih portalov Yahoo se kar ne morejo odločiti, katera so najlepša jezera na svetu. Na lestvicah, ki jih povzemajo po (avan)turistični novinarki in profesionalni potovalki Beth Collins oziroma po turistični multinacionalki Budget Travel, za katero piše Collinsova, so še lani (2010) govorili o desetih najlepših jezerih, med katere je uvrščenih celo nekaj takšnih, ki jih lahko obiščemo dobesedno v enem dnevu, če si tega ravno zaželimo.

Najnovejše informacije z Yahoo Travel (2011) je kar hitro objavila tudi naša nacionalna turistična organizacija, veliko vprašanje pa je, zakaj sta se med desetimi naštetimi dodatno našli še dve jezeri. Zdi se, da se odgovor skriva v istem grmu kot odgovor na vprašanje, zakaj je na aktualni lestvici stotih najboljših restavracij na svetu vse manj evropskih in vse več eksotičnih, azijskih in južnoameriških gostiln. Kapital se seli, turisti, če še imajo denar, tudi, mi pa smo se vseeno odločili za tisto inačico pregleda, ki omogoča vsaj nekaj turizma tudi zmernejšim slojem prebivalstva.

Izbor vam takole prvi pogled daje med desetimi vsaj trio ali kvartet možnosti, to pa je za avgust, sploh če bo postal še malce bolj vroč, tudi nekaj. Pa še na Filipine in Mozambik, ki so jih na novo odkrili turistični novinarji, bomo lažje pozabili.

Vir: dnevnik.si

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!