fbpx

Kreativne ideje za ponovno uporabo starih kuhinjskih pripomočkov

Nasveti, Zanimivosti

Vse kar potrebujete, je stara posoda, drugi pripomočki in malo ustvarjalnosti.

Preden zavržete staro kuhinjsko zajemalko ali cedilo, morate videti spodnje kreativne načine ponovne uporabe kuhinjskih pripomočkov. Odlagališča postajajo vsak dan večja. Bolj kot se bomo trudili za ponovno uporabo starih stvari, namesto da jih mečemo proč, bolj bomo skrbeli za naš planet in posledično tudi za našo denarnico.

Izkazalo se je, da je kup stvari, ki bi jih kupili v trgovini, že na dosegu roke. Vse kar potrebujete, je stara posoda, drugi pripomočki in malo ustvarjalnosti.
Pripravite se, da bo vaša žilica za ročna dela zaživela ob ogledu spodnjih idej ponovne uporabe starih pripomočkov.

Viseče luči iz strgala za sir

strgalo

Foto: recyclart.org

Plutasti zamaški z magnetom in rastlino

zamaski

Foto: etsy.com

Stara deska kot držalo za tablico

deska

Foto: Mamie Janes

Stare zajemalke kot držalo za sveče

zajemalke

Foto: homedit.com

Stare vilice – obešalniki za oblačila

vilice

Foto: etsy.com

Vrč za kavo spremenjen v terarij

coffe

Foto: acharmingproject.com

Za še več idej obiščite forum Skrinjica idej.

Vir: Earthables


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]