fbpx

4 lepi, a odročni

Potovanja

Poiskali smo štiri oddaljene, a čarobne kraje na svetu.

# Velikonočni otoki, Čile

Čeprav so Velikonočni otoki izredno majhni, so zelo dobro obiskani. Največja atrakcija na njih so ogromni Moai monoliti, zaščiteni s strani Unesca, ki jih vsako leto kljub geografski oddaljenosti obišče nešteto turistov.

Moai monoliti

# Urumqi, Kitajska

Urumqi je najbolj oddaljeno mesto od katerega koli morja na svetu, saj je do najbližje obale potrebno potovati, kar 2500 km. Do tega kitajskega mesta najlažje poletimo iz Pekinga ali se odpravimo na več kot 30-urno vožnjo z vlakom.

Urumqi

# Madagaskar

Madagaskar je četrti največji otok na svetu. Zaradi odrezanosti od afriške celine je skozi leta razvil edinstvene rastlinske in živalske vrste kot je ogroženi lemur, ki se skoraj v celoti nahaja le na tem otoku.

Lemur na Madagaskarju

# Bajkalsko jezero, Rusija

Bajkalsko jezero se nahaja v južno osrednjem delu Sibirije, blizu mongolske meje, obdano je z visokimi gorami, posejanimi z gozdovi. Jezero je najstarejše in najglobje sladkovodno jezero na svetu, ki vsebuje okoli 20 % svetovne površinske sladke vode.

Bajkalsko jezero

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!