fbpx

4 lepi, a odročni

Potovanja

Poiskali smo štiri oddaljene, a čarobne kraje na svetu.

# Velikonočni otoki, Čile

Čeprav so Velikonočni otoki izredno majhni, so zelo dobro obiskani. Največja atrakcija na njih so ogromni Moai monoliti, zaščiteni s strani Unesca, ki jih vsako leto kljub geografski oddaljenosti obišče nešteto turistov.

Moai monoliti

# Urumqi, Kitajska

Urumqi je najbolj oddaljeno mesto od katerega koli morja na svetu, saj je do najbližje obale potrebno potovati, kar 2500 km. Do tega kitajskega mesta najlažje poletimo iz Pekinga ali se odpravimo na več kot 30-urno vožnjo z vlakom.

Urumqi

# Madagaskar

Madagaskar je četrti največji otok na svetu. Zaradi odrezanosti od afriške celine je skozi leta razvil edinstvene rastlinske in živalske vrste kot je ogroženi lemur, ki se skoraj v celoti nahaja le na tem otoku.

Lemur na Madagaskarju

# Bajkalsko jezero, Rusija

Bajkalsko jezero se nahaja v južno osrednjem delu Sibirije, blizu mongolske meje, obdano je z visokimi gorami, posejanimi z gozdovi. Jezero je najstarejše in najglobje sladkovodno jezero na svetu, ki vsebuje okoli 20 % svetovne površinske sladke vode.

Bajkalsko jezero

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.