fbpx

Grad Grad na Goričkem

Potovanja

Na njegovem dvorišču je žarišče energijskih moči, ki naj bi pozdravile različne bolezni.

Grad Grad se nahaja na strmem griču v naselju Grad na Goričkem ter skupaj z okolico in grajskim parkom velja za kulturni spomenik državnega pomena.

Je največji grajski kompleks v Sloveniji, ki ima, kar 365 sob. Njegova zgodovina sega daleč v leto 1208. Obsega osem hektarjev velik park, zasnovan v angleškem slogu. Med obema vojnama je bil lepo ohranjen, nato pa je bil do obnove opuščen in prepuščen propadu. Danes so v njem urejena prenočišča, poročna dvorana, etnološka zbirka in galerija, klet, organizirajo pa tudi različne delavnice domačih obrti (lončarstvo, zeliščarstvo…).

lepo na kvadrat: “prekmurje in goričko sta prelepa, mi tam dopustujemo že leta in leta. res je, da ni za ogledat ne vem kaj, je pa narava čudovita, ljudje so max prijazni. če iščeš počitek je to to! tudi, če boste želeli aktivno preživeti dopust, imate možnost kolesarjenja, dolgih sprehodov. če se vam zahoče se lahko namočite v kakšnem jezerčku. obvezno pa poskusite prekmurske kulinarične dobrote! uživajte!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, gradovi slovenija1, gradovi slovenije2


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.