fbpx

Grad Grad na Goričkem

Potovanja

Na njegovem dvorišču je žarišče energijskih moči, ki naj bi pozdravile različne bolezni.

Grad Grad se nahaja na strmem griču v naselju Grad na Goričkem ter skupaj z okolico in grajskim parkom velja za kulturni spomenik državnega pomena.

Je največji grajski kompleks v Sloveniji, ki ima, kar 365 sob. Njegova zgodovina sega daleč v leto 1208. Obsega osem hektarjev velik park, zasnovan v angleškem slogu. Med obema vojnama je bil lepo ohranjen, nato pa je bil do obnove opuščen in prepuščen propadu. Danes so v njem urejena prenočišča, poročna dvorana, etnološka zbirka in galerija, klet, organizirajo pa tudi različne delavnice domačih obrti (lončarstvo, zeliščarstvo…).

lepo na kvadrat: “prekmurje in goričko sta prelepa, mi tam dopustujemo že leta in leta. res je, da ni za ogledat ne vem kaj, je pa narava čudovita, ljudje so max prijazni. če iščeš počitek je to to! tudi, če boste želeli aktivno preživeti dopust, imate možnost kolesarjenja, dolgih sprehodov. če se vam zahoče se lahko namočite v kakšnem jezerčku. obvezno pa poskusite prekmurske kulinarične dobrote! uživajte!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, gradovi slovenija1, gradovi slovenije2


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.