fbpx

7 filmskih scen, ki jih lahko obiščeš v resničnem življenju

Potovanja

Kraji, ki jih lahko obiščeš na svojem naslednjem potovanju.

# Restavracija iz Sopranovih

V Bloomfieldu v New Yerseyu se nahaja ameriški ‘diner’ Holsten, ki jo je obiskovala mafijska družina Sopranovi.

julij_cezar: “Trenutno me navdušuje skandinavski trojček: Borgen (Oblast), Forbrydelsen (The Killing, priredili so jih tudi že Američani), Bron/Broen (Most, prav tako so jih že priredili Američani)… Od ameriških pa House of Cards, The Newsroom, Orange is the new black, The Walking Dead, Breaking Bad, The Game of Thrones, Mad Men, Homeland, The Good Wife… Od že zaključenih pa House, Dexter, The Wire, Prison Break… Pa seveda angleški Sherlock Holmes…”

Vir: Usatoday

# Stanovanje Sherlocka Holmesa

Stanovanje Sherlocka Holmesa in Dr. Watsona se nahaja na naslovu Baker Street 221B, a je bilo v resnici od zunaj posneto na ulici North Grower Street 187 v Londonu.

# Stanovanje iz Prijateljev

Čeprav so bili posnetki iz notranjosti stanovanja Monice in Rachel posneti na odru, se stanovanje, ki je služilo kot kulisa, zares nahaja v Greenwich Villagu v New Yorku.

Vir: Streeteasy

# Kamp na Skrivnostnem otoku

Plaža na otoku Oaho na Havajih, kjer je bila posneta serija Skrivnostni otok, se imenuje Police Beach. Na njej so preživeli poiskali zatočišče.

# Kingsroad iz Igre prestolov

Kingsroad velja za prijetno avenijo v okolici Dark Hedgesa na Severnem Irskem. Znameniti drevored so posadili že v 18. stoletju.

Vir: Irishcentral

# Pisarna iz Škandala

Pisarna Olivie Pope se nahaja v zgornjem nadstropju gledališča Palace Theatre v Los Angelesu in ne v Washington DC kot se predvaja na televiziji.

# Grad iz Downton Abbey

Grad Highclere, ki se nahaja v West Berkshiru v Angliji, je bil glavna snemalna lokacija priljubljene nadaljevanke Downtown Abbey.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.