fbpx

7 filmskih scen, ki jih lahko obiščeš v resničnem življenju

Potovanja

Kraji, ki jih lahko obiščeš na svojem naslednjem potovanju.

# Restavracija iz Sopranovih

V Bloomfieldu v New Yerseyu se nahaja ameriški ‘diner’ Holsten, ki jo je obiskovala mafijska družina Sopranovi.

julij_cezar: “Trenutno me navdušuje skandinavski trojček: Borgen (Oblast), Forbrydelsen (The Killing, priredili so jih tudi že Američani), Bron/Broen (Most, prav tako so jih že priredili Američani)… Od ameriških pa House of Cards, The Newsroom, Orange is the new black, The Walking Dead, Breaking Bad, The Game of Thrones, Mad Men, Homeland, The Good Wife… Od že zaključenih pa House, Dexter, The Wire, Prison Break… Pa seveda angleški Sherlock Holmes…”

Vir: Usatoday

# Stanovanje Sherlocka Holmesa

Stanovanje Sherlocka Holmesa in Dr. Watsona se nahaja na naslovu Baker Street 221B, a je bilo v resnici od zunaj posneto na ulici North Grower Street 187 v Londonu.

# Stanovanje iz Prijateljev

Čeprav so bili posnetki iz notranjosti stanovanja Monice in Rachel posneti na odru, se stanovanje, ki je služilo kot kulisa, zares nahaja v Greenwich Villagu v New Yorku.

Vir: Streeteasy

# Kamp na Skrivnostnem otoku

Plaža na otoku Oaho na Havajih, kjer je bila posneta serija Skrivnostni otok, se imenuje Police Beach. Na njej so preživeli poiskali zatočišče.

# Kingsroad iz Igre prestolov

Kingsroad velja za prijetno avenijo v okolici Dark Hedgesa na Severnem Irskem. Znameniti drevored so posadili že v 18. stoletju.

Vir: Irishcentral

# Pisarna iz Škandala

Pisarna Olivie Pope se nahaja v zgornjem nadstropju gledališča Palace Theatre v Los Angelesu in ne v Washington DC kot se predvaja na televiziji.

# Grad iz Downton Abbey

Grad Highclere, ki se nahaja v West Berkshiru v Angliji, je bil glavna snemalna lokacija priljubljene nadaljevanke Downtown Abbey.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.