fbpx

7 filmskih scen, ki jih lahko obiščeš v resničnem življenju

Potovanja

Kraji, ki jih lahko obiščeš na svojem naslednjem potovanju.

# Restavracija iz Sopranovih

V Bloomfieldu v New Yerseyu se nahaja ameriški ‘diner’ Holsten, ki jo je obiskovala mafijska družina Sopranovi.

julij_cezar: “Trenutno me navdušuje skandinavski trojček: Borgen (Oblast), Forbrydelsen (The Killing, priredili so jih tudi že Američani), Bron/Broen (Most, prav tako so jih že priredili Američani)… Od ameriških pa House of Cards, The Newsroom, Orange is the new black, The Walking Dead, Breaking Bad, The Game of Thrones, Mad Men, Homeland, The Good Wife… Od že zaključenih pa House, Dexter, The Wire, Prison Break… Pa seveda angleški Sherlock Holmes…”

Vir: Usatoday

# Stanovanje Sherlocka Holmesa

Stanovanje Sherlocka Holmesa in Dr. Watsona se nahaja na naslovu Baker Street 221B, a je bilo v resnici od zunaj posneto na ulici North Grower Street 187 v Londonu.

# Stanovanje iz Prijateljev

Čeprav so bili posnetki iz notranjosti stanovanja Monice in Rachel posneti na odru, se stanovanje, ki je služilo kot kulisa, zares nahaja v Greenwich Villagu v New Yorku.

Vir: Streeteasy

# Kamp na Skrivnostnem otoku

Plaža na otoku Oaho na Havajih, kjer je bila posneta serija Skrivnostni otok, se imenuje Police Beach. Na njej so preživeli poiskali zatočišče.

# Kingsroad iz Igre prestolov

Kingsroad velja za prijetno avenijo v okolici Dark Hedgesa na Severnem Irskem. Znameniti drevored so posadili že v 18. stoletju.

Vir: Irishcentral

# Pisarna iz Škandala

Pisarna Olivie Pope se nahaja v zgornjem nadstropju gledališča Palace Theatre v Los Angelesu in ne v Washington DC kot se predvaja na televiziji.

# Grad iz Downton Abbey

Grad Highclere, ki se nahaja v West Berkshiru v Angliji, je bil glavna snemalna lokacija priljubljene nadaljevanke Downtown Abbey.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.