fbpx

Festival grdih: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo

Novice, Zanimivosti

Klub ima že več kot 20.000 članov z vsega sveta, njihov slogan pa je: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo.

V italijanskem Piobbicu, na severozahodu države, ob sredozemski obali, vsako prvo nedeljo v septembru priredijo festival grdih. Glavni organizator je italijanski Club dei Brutti (klub grdih), ki vsako leto izbere svojega predsednika.

Čast vedno znova pripade Telesforu Iacobelliju. Delno zato, ker ima majhen nos, v Italiji pa veliki nosovi veljajo za lepe, predvsem pa zato, ker je svoje življenje posvetil priznanju grdih ljudi.

Telesforo vedno poudarja prednosti grdih ljudi. Lepi imajo po njegovem težavo, ker jih ljudje sodijo po videzu in morajo druge kvalitete posebej dokazovati. Klub ima že več kot 20.000 članov z vsega sveta, njihov slogan pa je: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!