fbpx

Festival grdih: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo

Novice, Zanimivosti

Klub ima že več kot 20.000 članov z vsega sveta, njihov slogan pa je: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo.

V italijanskem Piobbicu, na severozahodu države, ob sredozemski obali, vsako prvo nedeljo v septembru priredijo festival grdih. Glavni organizator je italijanski Club dei Brutti (klub grdih), ki vsako leto izbere svojega predsednika.

Čast vedno znova pripade Telesforu Iacobelliju. Delno zato, ker ima majhen nos, v Italiji pa veliki nosovi veljajo za lepe, predvsem pa zato, ker je svoje življenje posvetil priznanju grdih ljudi.

Telesforo vedno poudarja prednosti grdih ljudi. Lepi imajo po njegovem težavo, ker jih ljudje sodijo po videzu in morajo druge kvalitete posebej dokazovati. Klub ima že več kot 20.000 članov z vsega sveta, njihov slogan pa je: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!