fbpx

Festival grdih: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo

Novice, Zanimivosti

Klub ima že več kot 20.000 članov z vsega sveta, njihov slogan pa je: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo.

V italijanskem Piobbicu, na severozahodu države, ob sredozemski obali, vsako prvo nedeljo v septembru priredijo festival grdih. Glavni organizator je italijanski Club dei Brutti (klub grdih), ki vsako leto izbere svojega predsednika.

Čast vedno znova pripade Telesforu Iacobelliju. Delno zato, ker ima majhen nos, v Italiji pa veliki nosovi veljajo za lepe, predvsem pa zato, ker je svoje življenje posvetil priznanju grdih ljudi.

Telesforo vedno poudarja prednosti grdih ljudi. Lepi imajo po njegovem težavo, ker jih ljudje sodijo po videzu in morajo druge kvalitete posebej dokazovati. Klub ima že več kot 20.000 članov z vsega sveta, njihov slogan pa je: Grdota je umetnost, lepota je suženjstvo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.