fbpx

Festival – KANADA

Novice

KANADA, Calgary Stampede Od 9. do 18. julija 2004 Calgary, Kanada Calgary Stampede je eno največjih tekmovanj v rodeu na ameriški celini. Z vsemi spremljajoč imi prireditvami ga imajo Kanadčani za največjo predstavo na prostem na svetu. Ne po naključju, saj, če kje, znajo v Severni Ameriki v čast divjemu Zahodu prirediti pravi spektakel. Med […]

KANADA, Calgary Stampede Od 9. do 18. julija 2004 Calgary, Kanada Calgary Stampede je eno največjih tekmovanj v rodeu na ameriški celini. Z vsemi spremljajoč imi prireditvami ga imajo Kanadčani za največjo predstavo na prostem na svetu. Ne po naključju, saj, če kje, znajo v Severni Ameriki v čast divjemu Zahodu prirediti pravi spektakel. Med tekmovanji so najbolj znana jahanje konjev in bikov (s sedlom ali brez), spretnosti z vrvjo in dirka vprežnih vozov.

Pri rodeu bodo letos prvič podelili za milijon ameriških dolarjev nagrad. Ob robu tekmovanj si lahko ogledate številne stojnice z domačo in umetno obrtjo, različno hrano in pridelke. Vsak večer je velika zabava, ki se konča z ognjemetom. Prvo tekmovanje v rodeu je v Calgaryju priredil Guy Weadick leta 1908. Weadick je še vedno ena najbolj spoštovanih osebnosti, povazanih s to prireditvijo. Korak naprej je bil storjen, ko sta se rodeo in letna mestna razstava združila v en dogodek, in sicer leta 1923. Takrat so tudi prvič priredili dirko vprežnih vozov, za katero pravijo, da je noben obiskovalec ne bi smel zamuditi. Mesto je nastalo iz utrdbe Fort Calgary, ki jo je zgradila North-West Mounted Police na mestu, kjer se zlivata reki Bow in Elbow. Komur so všeč country stil, kavboji in divji zahod, mora vsaj enkrat v življenju obiskati Calgary Stampede.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!