fbpx

Adventni venčki so lahko tudi nevarni

Aktualno, D.ecembrska

Za mnoge ni pravega vzdušja brez prazničnega okrasja. A prav različni okraski, med njimi tudi adventni venčki, so lahko krivi za izbruh požara doma.

Zakaj zagori, kako se plamenom izogniti in kako pogasiti goreč venček, si oglejte v posnetku ter preberite v nadaljevanju.

Sveče na adventnem vencu, za nekatere priljubljena praznična dekoracija, v decembru pričarajo veselje in pričakovanje pred prazniki. Po spletu nesrečnih okoliščin pa lahko povzročijo požar z manjšo ali večjo materialno škodo.

To se je zgodilo družini Sedminek

Če družini požar uspe pogasiti pravočasno, prazniki pustijo najmanj grenek priokus. Tako se je nekega božičnega večera pripetilo družini Sedminek Črnigoj.

»Otroka sta se odločila, da bosta Božička počakala na kavču v dnevni sobi. Odigrala sem vlogo Božička in odšla v garažo po darila. Preden sem se vrnila v stanovanje, sem na vrhu stopnic zagledala oranžno-rdečo svetlobo. Pritekla sem v prostor in videla, da na mizi do stropa gori adventni venček,«

je povedala Črnigojeva.

V posnetku si oglejte, zakaj adventni venček zagori, v nadaljevanju na strani Vse bo v redu pa preberite, kako boste najbolj učinkovito preprečili požar. >>


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.