fbpx

Adventni venčki so lahko tudi nevarni

Aktualno, Decembrska

Za mnoge ni pravega vzdušja brez prazničnega okrasja. A prav različni okraski, med njimi tudi adventni venčki, so lahko krivi za izbruh požara doma.

Zakaj zagori, kako se plamenom izogniti in kako pogasiti goreč venček, si oglejte v posnetku ter preberite v nadaljevanju.

Sveče na adventnem vencu, za nekatere priljubljena praznična dekoracija, v decembru pričarajo veselje in pričakovanje pred prazniki. Po spletu nesrečnih okoliščin pa lahko povzročijo požar z manjšo ali večjo materialno škodo.

To se je zgodilo družini Sedminek

Če družini požar uspe pogasiti pravočasno, prazniki pustijo najmanj grenek priokus. Tako se je nekega božičnega večera pripetilo družini Sedminek Črnigoj.

»Otroka sta se odločila, da bosta Božička počakala na kavču v dnevni sobi. Odigrala sem vlogo Božička in odšla v garažo po darila. Preden sem se vrnila v stanovanje, sem na vrhu stopnic zagledala oranžno-rdečo svetlobo. Pritekla sem v prostor in videla, da na mizi do stropa gori adventni venček,«

je povedala Črnigojeva.

V posnetku si oglejte, zakaj adventni venček zagori, v nadaljevanju na strani Vse bo v redu pa preberite, kako boste najbolj učinkovito preprečili požar. >>


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.