fbpx

Adventni venčki so lahko tudi nevarni

Aktualno, D.ecembrska

Za mnoge ni pravega vzdušja brez prazničnega okrasja. A prav različni okraski, med njimi tudi adventni venčki, so lahko krivi za izbruh požara doma.

Zakaj zagori, kako se plamenom izogniti in kako pogasiti goreč venček, si oglejte v posnetku ter preberite v nadaljevanju.

Sveče na adventnem vencu, za nekatere priljubljena praznična dekoracija, v decembru pričarajo veselje in pričakovanje pred prazniki. Po spletu nesrečnih okoliščin pa lahko povzročijo požar z manjšo ali večjo materialno škodo.

To se je zgodilo družini Sedminek

Če družini požar uspe pogasiti pravočasno, prazniki pustijo najmanj grenek priokus. Tako se je nekega božičnega večera pripetilo družini Sedminek Črnigoj.

»Otroka sta se odločila, da bosta Božička počakala na kavču v dnevni sobi. Odigrala sem vlogo Božička in odšla v garažo po darila. Preden sem se vrnila v stanovanje, sem na vrhu stopnic zagledala oranžno-rdečo svetlobo. Pritekla sem v prostor in videla, da na mizi do stropa gori adventni venček,«

je povedala Črnigojeva.

V posnetku si oglejte, zakaj adventni venček zagori, v nadaljevanju na strani Vse bo v redu pa preberite, kako boste najbolj učinkovito preprečili požar. >>


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.