fbpx

Adventni venčki so lahko tudi nevarni

Aktualno, D.ecembrska

Za mnoge ni pravega vzdušja brez prazničnega okrasja. A prav različni okraski, med njimi tudi adventni venčki, so lahko krivi za izbruh požara doma.

Zakaj zagori, kako se plamenom izogniti in kako pogasiti goreč venček, si oglejte v posnetku ter preberite v nadaljevanju.

Sveče na adventnem vencu, za nekatere priljubljena praznična dekoracija, v decembru pričarajo veselje in pričakovanje pred prazniki. Po spletu nesrečnih okoliščin pa lahko povzročijo požar z manjšo ali večjo materialno škodo.

To se je zgodilo družini Sedminek

Če družini požar uspe pogasiti pravočasno, prazniki pustijo najmanj grenek priokus. Tako se je nekega božičnega večera pripetilo družini Sedminek Črnigoj.

»Otroka sta se odločila, da bosta Božička počakala na kavču v dnevni sobi. Odigrala sem vlogo Božička in odšla v garažo po darila. Preden sem se vrnila v stanovanje, sem na vrhu stopnic zagledala oranžno-rdečo svetlobo. Pritekla sem v prostor in videla, da na mizi do stropa gori adventni venček,«

je povedala Črnigojeva.

V posnetku si oglejte, zakaj adventni venček zagori, v nadaljevanju na strani Vse bo v redu pa preberite, kako boste najbolj učinkovito preprečili požar. >>

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!