fbpx

Aktivne počitnice na obali Baltskega morja

Novice

Mecklenburg-Vorpommern Vzdolž obale Baltskega morja, mimo številnih otokov in zalivov ali preko vodnih poti od enega prečudovitega jezera do drugega.   Slikovita pokrajina med Hamburgom in Berlinom je najbolj vodnata in sončna regija Nemčije. Več kot 1900 kilometrov dolga obala je enostavno čudovita, bolj proti notranjosti pa se nahaja tudi malo morje jezer – teh […]

Mecklenburg-Vorpommern

Vzdolž obale Baltskega morja, mimo številnih otokov in zalivov ali preko vodnih poti od enega prečudovitega jezera do drugega.

 

Slikovita pokrajina med Hamburgom in Berlinom je najbolj vodnata in sončna regija Nemčije. Več kot 1900 kilometrov dolga obala je enostavno čudovita, bolj proti notranjosti pa se nahaja tudi malo morje jezer – teh je v regiji namreč več kot 2000. Mirne reke in vodni kanali povezujejo to vodnato pokrajino v edinstveni vodni labirint, tako da je regija resnično pravi raj za vse ljubitelje aktivnega oddiha na vodi. Jadranje in surfanje, veslanje v kajakih in kanujih, plovba z bivalnimi čolni ali lesenimi splavi – ponudba aktivnosti za vse obiskovalce je odlična.
Večji del pokrajine je naravni rezervat, kjer lahko najdemo 12 naravnih krajin, od tega 3 narodne parke ter s strani Unesca zaščitene bukove gozdove. Naravne lepote lahko odkrijete ob pohodniških izletih, na kolesu ali s čolnom. Narodni park Jasmund na otoku Rügen obiskovalce npr. navdušuje s čudovitimi apnenčastimi pečinami ter številnimi izvrstnimi pohodniškimi potmi s pogledom na morje.

Mreža razgibanih pohodniških poti, kjer se lahko podate tako na eno- kot večdnevne izlete, vas bo privedla do pravljičnih graščin, prijetnih vasic, mogočnih opečnatih cerkva hanzeatskih mest ter čudovitih letoviških krajev ob obali Baltskega morja s svojimi dolgimi morskimi pomoli. Kolesarska pot Ostseeküstenradweg ter kolesarska tura Berlin-Kobenhavn pa sta npr. dve zelo priljubljeni in malce daljši kolesarski turi v tej pokrajini.
K nepozabnem oddihu pa seveda sodijo tudi okusne lokalne jedi in prijetne namestitve. Seveda vse to lahko najdete tudi zvezni deželi Mecklenburg-Vorpommern. Od tipičnih lesenih brunaric, kjer lahko poskusite okusne domače dimljene ribe do gurmanskih restavracij, od hostlov do hotelov s petimi zvezdicami – ponudba je odlična!

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Odpravite se na aktivne počitnice v edinstven obmorski paradiž, ki vas bo s številnimi naravnimi lepotami enostavno navdušil.

» Baltsko morje in družba dva tisočih jezer


Sledite nam


RSS Ustavi se!