fbpx

AQUALUNA: Kam romajo v Aqualuni?

Novice

Če ste ob besedi romanje najprej pomislili na Sveto goro, naj vam zagotovimo, da je pot na “Sveto goro” Aqualune veliko manj naporna in sila zabavna predvsem ob spustu… (30.07.’05) V najbolj vroči soboti letošnjega poletja, kjer so temperature po Sloveniji dosegale tudi do 38°C, se je ekipa Dobro jutro Slovenija odpravila na osvežitev v […]

Če ste ob besedi romanje najprej pomislili na Sveto goro, naj vam zagotovimo, da je pot na “Sveto goro” Aqualune veliko manj naporna in sila zabavna predvsem ob spustu… (30.07.’05)

V najbolj vroči soboti letošnjega poletja, kjer so temperature po Sloveniji dosegale tudi do 38°C, se je ekipa Dobro jutro Slovenija odpravila na osvežitev v Terme Olimia, natančneje v tamkajšnjo Aqualuno.

V Aqualuni so za letošnje poletje pripravili bogat animacijski program in kot smo se sami prepričali, z njim privabili tudi številne obiskovalce, ki so prišli bodisi iz okoliških krajev, kot nastanitveni gostje v Termah Olimija ali pa s kopalnim vlakom Slovenskih železnic.

Z AQUALUNO DO SPROSTITVE, AKTIVNE ZABAVE IN PRIVLAČNIH NAGRAD

V Aqualuni med vikendom bazene obiskovalcem odpirajo že ob 8h zjutraj, s svojo poletno animacijsko in gostinsko ponudbo pa vabijo predvsem tiste, ki so ob sami sprostitvi željni tudi nekaj aktivne zabave…

Vasja Čretnik, vodja marketinga Term Olimia: “Sama Aqualuna ponuja sprostitev in relaksacijo ter nekaj adrenalinskih užitkov za vse tiste, ki ljubijo vodo in imajo radi aktivno zabavo. Za slednje imamo pri nas adrenalinski stolp z več kot 13-imi tobogani in velik valovni bazen. Za sprostitev imamo relaksacijski bazen, poskrbljeno pa je tudi za otroke, saj imamo pri nas dva otroška bazena.

Pester animacijski program poteka preko celega dneva, ko se odvijajo razne zabavne nagradne igre, denimo tekmovanje v spustu po toboganu in vleka vrvi, za mlajše obiskovalce pa smo poskrbeli z raznimi ustvarjalnimi delavnicami. Animacijski program se še nadgradi z večernimi prireditvami, kjer organiziramo cocktail party in glasbene večere – v avgustu nas bodo tako za primer obiskale Vesele Štajerke in 6pack Čukur.”

V Termah Olimia so letos prenovili tudi kompleks Termalia in kot pravijo so svoj koncept kopališč zastavili predvsem tako, da je v Aqualuni polno pestrih dogajanj, medtem ko je Termalia za bolj umirjene duše. Sama Termalia je zasnovana tako da je pokrit bazen na pol odprt, kar je priporočljivo predvsem za tiste obiskovalce, ki se zavedajo nevarnosti ob pretiranem izpostavljanju sončnim žarkom.

Vodni planet – Terme Tuhelj

Pred dobrimi 14-imi dnevi so se, nedaleč od Podčetrtka v sklopu Term Olimia, na hrvaških tleh odprla vrata Termam Tuhelj. To je prvi oz. največji vodni park na Hrvaškem, ki ponuja osvežitev na okoli 3200 m2 odkritih vodnih površinah in 11800 m2 zunanje plaže. Mednje spadajo štirje bazeni – relaksacijsi bazen z vodnimi gejzirji, slapovi in podvodnimi masažami, tudi največji valovalni bazen ter 250 m2 počasne reke. Gostom poleg bazenov in wellness centra ponujajo osvežitev v cocktail baru v vodi in sladolednem kotičku, za okrepitev imajo odprt grill bar, za bolj športno aktivne obiskovalce pa sta namenjeni igrišče za odbojko na mivki in igrišče za badminton.

Več informacij na www.terme-tuhelj.hr 
Vsako soboto v Termaliji tudi nočno kopanje do 24. ure s podprtim animacijskim programom.

S SLOVENSKIMI ŽELEZNICAMI POT VARNEJŠA, UDOBNEJŠA IN UGODNEJŠA
Stalni spremljevalec akcije Slovensko naj kopališče 2005 so tudi Slovenske železnice in šef notranjega prometa pri le-teh, g. Gorazd Hartner. Če se naša ekipa v Terme Olimia nebi imela možnost pripeljati z Audi-jem A4, bi se zagotovo poslužila vlaka in ponudbe Slovenskih železnic, s kopalnim in zdraviliškim vlakom v slovenske terme in zdravilišča. Eden izmed kopalnih vlakov je prav v soboto, na dan našega obiska, v Aqualuno okoli 10. ure zjutraj pripeljal tudi 250 osvežitve željnih potnikov, ki ob zelo ugodni paketni ponudbi Slovenskih železnic dobijo prevoz, dnevno karto in kosilo v Termalnem Parku Aqualuna…

Gorazd Hartner, Slovenske železnice: “V teh vročih dnevih se potniki v naših vlakih v slovenska zdravilišča in kopališča, tudi na morje, lahko popeljejo v klimatiziranih vlakih. Potovanja s Slovenskimi železnicami pa niso varna in udobna, so seveda tudi zelo ugodna. Filozofija Slovenskih železnic je ta, da dnevnemu gostu poleg prevoza ponudimo še nekaj več, to so dnevne karte na kopališčih, kamor jih pripeljemo ter kosilo. Za primer lahko vzamemo prav destinacijo Term Olimia, kjer omenjeni paket ponujamo že pod 5.000 sit.

V naši ponudbi pa smo zajeli tudi kolesarje in sicer tiste, ki se s kolesom odpravljajo v tujino, za te naši vlaki ponujajo posebne prostore, kamor lahko potniki spravijo svoja kolesa. Vlaki znotraj meja te možnosti sicer nimajo, zato pa je organizirana izposoja koles ob sami dospelosti na določeno destinacijo in je za to poskrbljeno v Mariboru, Celju, Ljubljani, Kopru, Novi Gorici, Postojni in na avto-vlaku Bohinjska Bistrica, Most na Soči.”

ZA PESTRO PONUDBO OBČINE PODČETRTEK POSKRBI VSESTRANSKI ŽUPAN

V občini Podčetrtek skrbijo, da je tako domačinom kot turistom mesto prijazno. Obetajo si investicije, ki bodo olepšale tako samo okolico, kot počutje obiskovalcev, več o tem pa nam je zaupal župan mestne občine Podčetrtek, g. Peter Misija, ki je kot pravi naslov, res vsestranski. Kot nam je zaupal je tudi sam strojevodja, zato se dobro zaveda, kako pomembne so redne železniške povezave in posebno ugodne poletne ponudbe Slovenskih železnic, za turizem v njihovem kraju….

Peter Misija, župan mestne občine Podčetrtek: “Občina Podčetrtek je trenutno zelo dobro povezana s turizmom in z vsemi, ki so tako ali drugače povezani s turizmom. Tudi sami pripravljamo kar obsežen program na dopolnitvi infrastrukutre, ki se nanaša tudi na turizem. Vse večje kraje smo namreč povezali s pločniki, kolesarsko stezo proti Termam Olimia, delamo na stadionu v Podčetrtku, ki bo tudi v kratkem zgrajen. Seveda zavoljo uspeha sodelujemo z vsemi destinacijami v okolici Podčetrtka in drug drugemu pomagamo ter si svetujemo.

V naslednjih dveh do treh letih, se bo naša občina potrudila za izboljšavo turistične ponudbe, tako v enega bolj pomembnih planov štejemo pridobitev lastništva gradu, ki je zaenkrat še v privatni lasti in je v zelo slabem stanju, poleg tega pa postaja aktualna še železniška povezava na relaciji Kumrovec-Zagreb, s Slovenskimi železnicami se v prihodnosti dogovarjamo za povezavo Podčetrtka in Zagreba, kar bi nedvomno v naše kraje pripeljalo še več obiskovalcev.”

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Župan občine Podčetrtek pa ne skrbi le za to, da je občina kar se da prijazna domačinom in obiskovalcem, svoj čas nameni tudi pestrejšim stvarem in denimo za zanimivost lahko povemo, da si je le-tega na res lepo soboto zapolnil kot gost z obiskom konjskih dirk in imel čast poročiti kar tri srečne pare.

V začetku leta 2006, novi 5-zvezdični hotel

V Termah Olimia so se podali v veliko investicijo in kot sami pravijo so z obiskom lahko več kot zadovoljni, prav zato pa hočejo tovrsten tempo le vzdrževati. Ker jim ob številnem obisku preglavice povzroča pomanjkanje prenočišč, so se odločili, da z letom 2006 odprejo vrata tudi novemu, 5-zvezdičnemu hotelu v sami bližini že obstoječih nastanitvenih objektov. Tako je načrtovano, da bo hotel svojim gostom odprt že v februarju oz. marcu naslednje leto. 

GOST: Branko Marinič, poslanec državnega zbora
“Danes me pot vodi v Haloze, na postavitev največjega klopotca”

Kot gost se nam je na oddaji pridružil tudi poslanec državnega zbora, Branko Marinič, ki prihaja iz Ptuja. Zaupal nam je, da sta mu Podčetrtek kot tudi sama okolica zelo všeč, predvsem pa pravi da je navdušen nad množico obiskovalcev, ki so se v Aqualuni zbrali z namenom, da bi vsaj malo zatrli vročino. Le-ta se je kot kaže polastila vse, tudi ekipo Dobro jutro Slovenija, ki je poletni prizor, res tak kot se za poletje spodobi, imela moč občudovati iz terase gostinskega lokala v Aqualuni.

Branko Marinič, poslanec državnega zbora: “Danes, v popoldanskem času, grem nazaj na svoj konec, čaka me namreč še ena prijetna dolžnost. Pot me bo namreč vodila v Haloze, to je tam kjer se Dravsko in Ptujsko polje zlijeta v gričevnat svet in prav tam se bo ob 15h tudi odvijala tradicionalna postavitev klopotca s starimi običaji. Preveč za sedaj še ne smem izdati, menim pa, da gre za postavitev do sedaj največjega klopotca v Sloveniji.”

“POLETJE V PODČETRTKU 2005”
Turistični urad mesta Podčetrtek je tudi letos poskrbel za pestrost dogajanja, v sklop “Poletje v Podčetrtku 2005” so zajeli vrsto prireditev, ki so se in se še bodo do konca poletja odvijale v bodisi Podčetrtku ali bližnji okolici. Dolina izvirov zdravja kot radi pripomnejo, ne ponuja le termalne vode pač pa tudi neokrnjeno naravo, čist zrak, res odlično domačo hrano in seveda Virštanjčana…

Fanika Šket, turizem Podčetrtek: “Naši kraji ponujajo res veliko zanimivega dnevnim gostom in tistim, ki ostanejo nekoliko dlje. Veliko je možnosti za pohodništvo, kolesarjenje, obiskovalci si lahko ogledajo farmo jelenov, keramično delavnico, deželo pravljic in domišljije, čokoladni butik Syncerus, muzej stare kmečke opreme ter mnogo več, kar jim lahko priporočamo v našem turističnem centru.

Moram povedati, da smo prva uradna turistična cona v Sloveniji, ki omogoča svojim gostom nakup dovolilnice za prestop slovensko-hrvaške meje. Tako si lahko obiskovalci ogledajo ne le slovenski del, temveč tudi hrvaški del meje, do dovolilnice pa lahko pridejo z predložitvijo osebnega dokumenta. Mejo lahko prestopijo le peš ali s kolesom, s seboj pa imajo lahko le osebno prtljago.

Prav v času oddaje je potekala konjenica v Virštanju, to so kmečke in konjske dirke pa športne aktivnosti kot je odbojka na mivki v Termah Olimia, zaključni koncert slušateljev seminarja za saksafon v Kozjanskem parku ter sejem Dotik narave. Jutri, 31. julija se nam obeta srečanje ljudskih pevcev in godcev, veliko več takšnih in podobnih prireditev pa seveda sledi tudi v prihodnosti.”

KOLEDAR PRIREDITEV V PODČETRTKU IN OKOLICII >>>
 

“Sladoledarji” POZOR!

V Termah Olimia so nam zaupali, da svoj sladoled delajo sami. Ker je njegova glavna sestavina sveže sadje, je le-ta prav zato tako okusen. Ponujajo več kot 18 vrst domačih sladoledov, ki jih posebaj za vas z vedno novimi idejami ustvarjajo v slaščičarni, v neposredni bližini Termalie. Tudi sami smo se kot zvesti sladkosnedi prepričali o tem, naročili smo si prav posebno zanimiv, v drobtinah pohane kepice sladoleda in zagotavljamo vam, ne bo vam žal, če se v Terme Olimia namesto na osvežitev v vodi odpravite le na sladoled!

Trenutno slaščičarno Term Olimia tudi prenavljajo, tako bo za vse sladkosnede še bolj prijetna, s seveda še obširnejšo ponudbo. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!