fbpx

Arheologi so ob piramidah v Gizi odkrili 4000 let star kip iz časa faraonov

Novice

Kairo – Arheologi so tik ob piramidah v Gizi, na enem od najbolj pogosto obiskanih krajev v Egiptu, odkrili okoli 4000 let star kip. Uprava za kulturno dediščino v Kairu je danes ob tem še sporočila, da so kip iz kvarcita našli lučaj stran od Mikerinove piramide, poroča nemška tiskovna agencija dpa. fotografija je simbolična/Foto: […]

Kairo – Arheologi so tik ob piramidah v Gizi, na enem od najbolj pogosto obiskanih krajev v Egiptu, odkrili okoli 4000 let star kip. Uprava za kulturno dediščino v Kairu je danes ob tem še sporočila, da so kip iz kvarcita našli lučaj stran od Mikerinove piramide, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

fotografija je simbolična/Foto: Grega Furlan

Kip je po navedbah iz Kaira ležal na platoju, na katerem stojijo piramide v Gizi, te pa vsak dan obišče na tisoče turistov z vsega sveta, in to le 40 centimetrov globoko v pesku. Vodja uprave za kulturno dediščino, egiptovski arheolog Zahi Hawass, je pojasnil, da na kipu, ki predstavlja sedečega moškega z lasuljo, ni nikakršnega zapisa….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!