fbpx

Aruba: One Happy Island

Novice

Bonbini pomeni v Papiamento, najbolj razširjenemu jeziku domačinov, dobrodošli. Nizozemski otok Aruba leži v turkizno modrem karibskem morju in je le 24 kilometrov oddaljen od venezuelske obale. Povprečna temperatura zraka se čez vse leto giblje okoli 28stopinj Celzija, padavin je malo. Toplo morje je polno življenja in pravi raj za potapljače, ki želijo srečati barakude, […]

Bonbini pomeni v Papiamento, najbolj razširjenemu jeziku domačinov, dobrodošli. Nizozemski otok Aruba leži v turkizno modrem karibskem morju in je le 24 kilometrov oddaljen od venezuelske obale. Povprečna temperatura zraka se čez vse leto giblje okoli 28stopinj Celzija, padavin je malo. Toplo morje je polno življenja in pravi raj za potapljače, ki želijo srečati barakude, redke zelene morene in videti čudovite formacije koral.

Otok je dolg 32 kilometrov, širok 10 kilometrov in ima kar 42 označenih potapljaških točk, ki so globoke od 8 do 122 metrov. Domačini so prijazni in energični gostitelji, ponosni na svojo kulturno dediščino, ki so jo nasledili po Nizozemcih, Špancih, Portugalcih in južno ameriških Indijancih. Na Arubi boste našli dolge, nežno peščene plaže, med katerim so najbolj znane Palm Beach, Eagle Beach, Rodger’s Beach in Baby Beach. Tukaj je več hotelov in živahno nočno življenje, veliko barov, kazinojev in restavracij, kjer pripravljajo izvirne, eksotične otoške jedi. Če si želite samote in miru, lahko poiščete zapuščene zalive na „grobi“ skalnati obali Arube. Najlepš i zapuščeni zalivi so pri Andicouri, na Dos Playi in Boca Sol. Več kot dvajset odstotkov površin na otoku je označ enih kot nacionalni park. Tukaj je moč videti edinstvene rastline in živali, kot so na primer eksotične kakteje, ki niso tipične za Karibe, tropsko cvetje, leguane in preko 200 vrst ptic. Na Arubi je tudi 18-lukenjsko golf igrišče, ki ga je v sozvočju z naravnimi danostmi, med katerimi so tudi koralne podzemske jame, oblikoval priznani Robert Trent Jones II. Registrske tablice avtomobilov na Arubi nosijo napis One Happy Island (srečen otok).

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!