fbpx

Avantura življenja na arktični Norveški

Novice

Hoja do ladje v ledu Koncept je tako preprost, tako lep, da ne moreš verjeti, da si ga ni kdo že prej izmislil. Zapeljite ladjo na Arktiko, ko pritisne zimski mraz, pustite, da se ujame v led, nato pa vozite tja turiste na pasji vpregi ali s sanmi. In če je ta ladja nekaj posebnega […]

Hoja do ladje v ledu

Koncept je tako preprost, tako lep, da ne moreš verjeti, da si ga ni kdo že prej izmislil.

Zapeljite ladjo na Arktiko, ko pritisne zimski mraz, pustite, da se ujame v led, nato pa vozite tja turiste na pasji vpregi ali s sanmi. In če je ta ladja nekaj posebnega – kot denimo dvojambornica – še toliko bolje: popotovanje postane nekaj prežetega z avanturo, nekaj, s čimer povezujemo tiste stare fotografije popolnih viharjev in možatih starodavnih mornarjev, raziskovalcev s poledenelimi bradami ter junaštvom in mejami človeške vzdržnosti. Točno to so naredili pri Basecamp Explorerju.

V arktični arhipelag Svalbard poletite iz Tromsoja na severu Norveške. Na potovanju poslušate anekdote avanturističnih popotnikov, zavitih v s krznom obrobljene bunde: anekdote o grajenju barikad s smučmi, da bi jih ščitile pred medvedi, pa pripovedovanja o plutju med ledenimi ploščami in kiti samorogi.

Ko pridete prvič na Arktiko konec marca, vas preseneti, kako svetlo je opolnoči tam. Arktika se spremeni od popolne teme do popolne svetlobe v zgolj dveh mesecih. Mraz vas ovije, vas prežame in ne popusti niti za trenutek.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!