fbpx

Avantura življenja na arktični Norveški

Novice

Hoja do ladje v ledu Koncept je tako preprost, tako lep, da ne moreš verjeti, da si ga ni kdo že prej izmislil. Zapeljite ladjo na Arktiko, ko pritisne zimski mraz, pustite, da se ujame v led, nato pa vozite tja turiste na pasji vpregi ali s sanmi. In če je ta ladja nekaj posebnega […]

Hoja do ladje v ledu

Koncept je tako preprost, tako lep, da ne moreš verjeti, da si ga ni kdo že prej izmislil.

Zapeljite ladjo na Arktiko, ko pritisne zimski mraz, pustite, da se ujame v led, nato pa vozite tja turiste na pasji vpregi ali s sanmi. In če je ta ladja nekaj posebnega – kot denimo dvojambornica – še toliko bolje: popotovanje postane nekaj prežetega z avanturo, nekaj, s čimer povezujemo tiste stare fotografije popolnih viharjev in možatih starodavnih mornarjev, raziskovalcev s poledenelimi bradami ter junaštvom in mejami človeške vzdržnosti. Točno to so naredili pri Basecamp Explorerju.

V arktični arhipelag Svalbard poletite iz Tromsoja na severu Norveške. Na potovanju poslušate anekdote avanturističnih popotnikov, zavitih v s krznom obrobljene bunde: anekdote o grajenju barikad s smučmi, da bi jih ščitile pred medvedi, pa pripovedovanja o plutju med ledenimi ploščami in kiti samorogi.

Ko pridete prvič na Arktiko konec marca, vas preseneti, kako svetlo je opolnoči tam. Arktika se spremeni od popolne teme do popolne svetlobe v zgolj dveh mesecih. Mraz vas ovije, vas prežame in ne popusti niti za trenutek.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!