fbpx

Avantura življenja na arktični Norveški

Novice

Hoja do ladje v ledu Koncept je tako preprost, tako lep, da ne moreš verjeti, da si ga ni kdo že prej izmislil. Zapeljite ladjo na Arktiko, ko pritisne zimski mraz, pustite, da se ujame v led, nato pa vozite tja turiste na pasji vpregi ali s sanmi. In če je ta ladja nekaj posebnega […]

Hoja do ladje v ledu

Koncept je tako preprost, tako lep, da ne moreš verjeti, da si ga ni kdo že prej izmislil.

Zapeljite ladjo na Arktiko, ko pritisne zimski mraz, pustite, da se ujame v led, nato pa vozite tja turiste na pasji vpregi ali s sanmi. In če je ta ladja nekaj posebnega – kot denimo dvojambornica – še toliko bolje: popotovanje postane nekaj prežetega z avanturo, nekaj, s čimer povezujemo tiste stare fotografije popolnih viharjev in možatih starodavnih mornarjev, raziskovalcev s poledenelimi bradami ter junaštvom in mejami človeške vzdržnosti. Točno to so naredili pri Basecamp Explorerju.

V arktični arhipelag Svalbard poletite iz Tromsoja na severu Norveške. Na potovanju poslušate anekdote avanturističnih popotnikov, zavitih v s krznom obrobljene bunde: anekdote o grajenju barikad s smučmi, da bi jih ščitile pred medvedi, pa pripovedovanja o plutju med ledenimi ploščami in kiti samorogi.

Ko pridete prvič na Arktiko konec marca, vas preseneti, kako svetlo je opolnoči tam. Arktika se spremeni od popolne teme do popolne svetlobe v zgolj dveh mesecih. Mraz vas ovije, vas prežame in ne popusti niti za trenutek.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!