fbpx

Avstralija – dežela kontrastov in vzhajajočega sonca

Novice

Beja je nadaljevala svojo pot okrog sveta s Kitajske proti deželi vzhajajočega sonca oziroma Deželi tam spodaj (Land Down Under), kot jo nekateri imenujejo. Če ste zamudili prvi del potopisa okrog sveta, ko se je Beja potepala po Evropi, si ga lahko pogledate tukaj. Prav tako si lahko tukaj pogledate drugi del potopisa okrog sveta, […]

Beja je nadaljevala svojo pot okrog sveta s Kitajske proti deželi vzhajajočega sonca oziroma Deželi tam spodaj (Land Down Under), kot jo nekateri imenujejo. Če ste zamudili prvi del potopisa okrog sveta, ko se je Beja potepala po Evropi, si ga lahko pogledate tukaj. Prav tako si lahko tukaj pogledate drugi del potopisa okrog sveta, ko se je Beja podala z vlakom po transsibirski železnici, na dolgo in zanimivo pot iz Rusije do Kitajske. Nekaj časa je preživela v Pekingu in Shanghaju, nato pa se odpravila proti Avstraliji.
Let iz Hong Konga v Sydney me je zelo utrudil. Zaradi menjave časovnih pasov sem ob pristanku v Avstraliji začutila hud jet lag. V Sydneyju sem si raje vzela malo časa za počitek, saj sem vedela, da se bom tja še vrnila. S preostalo ekipo sem spočita odletela v Brisbane.

Na kosilu s kuščarji

Brisbane je živahno in moderno mesto, primerno za nakupovanje, večerne pijačke in zabave. Nemogoče je pozabiti, da si v Avstraliji, saj se v restavracijah in parkih pogosto pojavijo kuščarji ter eksotične ptice. Nič nenavadnega niso niti kenguruji, ki se sprehajajo po cestah in golf igriščih.

Surfers paradise poln morskih psov in meduz

Blizu Brisbana se nahaja slavna plaža Surfers paradise, kjer smo ob pogledu na sama popolno izklesana telesa preživeli prelep dan. Zaradi močnih tokov in visokih valov plavanje tam ni dovoljeno. Na natančno določenih predelih je možno le namakanje, a je treba biti izredno pazljiv. V vodi se nahajajo morski psi, ki so veliko manj nevarni kot smrtonosne meduze, ki terjajo ogromno življenj.
Celoten potopis si lahko preberete tu.

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.