fbpx

Avstralija: povečano tveganje z Ross River vročino

Novice

Avstralske zdravstvene oblasti opozarjajo, da bi lahko število obolelih za Ross River vročino še naraslo. V prejšnjem mesecu so zabeležili več kot 50 obolenj. To je veliko višje število obolelih, kot jih je bilo v enakem obdobju v preteklih dveh letih (januarja 2005 in 2004 po 2 obolela). Zdravstveni organi opozarjajo na nevarnost obolenja za […]

Avstralske zdravstvene oblasti opozarjajo, da bi lahko število obolelih za Ross River vročino še naraslo. V prejšnjem mesecu so zabeležili več kot 50 obolenj. To je veliko višje število obolelih, kot jih je bilo v enakem obdobju v preteklih dveh letih (januarja 2005 in 2004 po 2 obolela).

Zdravstveni organi opozarjajo na nevarnost obolenja za Ross River vročino predvsem na področjih ob reki Murray v mestih Mildura in Echuca, kjer so v preteklih tednih poročali o povečanem številu obolenj. Ross River vročina (tako imenovan epidemični Polyarthritis) povzročijo virusi. Za začetek bolezni je tipična vročina z močnimi bolečinami mišic in sklepov, ki lahko trajajo tedne, mesece in v najslabšem primeru celo leta. V Avstraliji je povečana možnost za okužbo z Ross River vročino predvsem v času od decembra do junija na obalnih področjih in v južnem delu Avstralije ob rekiMurray. Obolenje prenašajo komarji v času povečanih padavin, vlažnosti zraka in vročine, ki daje dobre pogoje razmnoževanju komarjev in med njimi tudi komarjem prenašalcem. Prav zato je obolevanje za Ross River vročino povečano po deževni dobi. Zdravstveni organi opozarjajo prebivalce in obiskovalcev teh predelov Avstralije k povečani preventivni zaščiti pred komarji.
 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!