fbpx

Istra, navtika in kampi

Novice

Tokrat vam predstavljamo novo neobičajno turistično ponudbo Istre – legendo o istrskem vampirju. V začetku aprila vabljeni na devetdnevni splitski navtični sejem – Split Croatia Boat Show. Za ljubitelje kampiranja je izšel najnovejši katalog »Vodilni kampi Hrvaške«, v katerem se predstavlja 21 kampov. Neobičajna istrska turistična ponudba – legenda o istrskem vampirju Na področju istrskega […]

Tokrat vam predstavljamo novo neobičajno turistično ponudbo Istre – legendo o istrskem vampirju. V začetku aprila vabljeni na devetdnevni splitski navtični sejem – Split Croatia Boat Show. Za ljubitelje kampiranja je izšel najnovejši katalog »Vodilni kampi Hrvaške«, v katerem se predstavlja 21 kampov.

Neobičajna istrska turistična ponudba – legenda o istrskem vampirju

Na področju istrskega kraja Kringa,v katerem živi približno petsto prebivalcev, je znana legenda o vampirju Juru Grandu, ki je, kot govorijo zgodbe, v kraju živel polnih 16 let in kot vampir zlorabljal družino in krajane. Zgodba je vzpodbudila krajevni Odbor za turizem, da skupaj s SF združenjem Albus oblikujejo atraktivni turistični program, ki bo povezan z »vampirskimi skrivnostmi«. Pred nedavnim petkom trinajstim je bila tako ponudba v krajevnem baru Vampire obogatena z nekaj proti vampirskimi koktajli, za osnovo kulinarične ponudbe pa je bila izbrana istrska juha s česnom. Celotna zgodba je do danes že močno vzburila duhove in tako so si krajani in njihovi gostje že lahko ogledali razstave, ki so povezane z najbolj znanim istrskim vampirjem. Predstavljeni so tudi recepti za obrambo pred zlimi silami, filmi z vampirsko tematiko, pred nekaj meseci pa je bil objavljen razpis za vampirsko zgodbo. Najboljše zgodbe bodo objavljene v vampirski zbirki, ki bo predstavljena na Festivalu fantastičnih zgodb v Kringi, 11. avgusta, ko bodo krajani priredili tudi simbolično, prostovoljno darovanje krvi. Do takrat pa vampirji ne bodo mirovali, saj od januarja v baru Vampire enkrat mesečno potekajo knjižni večeri.

 Split Croatia Boat Show, od 1. do 9. aprila 2006

Croatia Boat Show (http://www.croatiaboatshow.com/) je organizacijski fenomen, ki konstantno beleži rast. Z vizijo organizatorja je v kratkem obdobju sedmih let dosegel globalni uspeh in se povzpel na izvrstno 9. mesto svetovnih sejmov. Nekdanja šarmantna lokalna razstava danes združuje največje svetovne proizvajalce plovil in navtičneo preme, vse priznane navtične znamke, na tisoče obiskovalcev ter ljubiteljev plovil iz cele Evrope in sveta, ki zgodaj spomladi prihajajo v Split na oglede in nakupe. K povečanju števila sejemskih razstavljavcev pripomore tudi sodobna prometna povezava Splita z evropskimi mesti, ki jo omogočajo na novo zgrajena hitra in udobna avtocesta, turistična ekspanzija ter priliv podjetnikov in kapitala iz Evrope in sveta, ki so zanimivi proizvajalcem plovil.Letos so sejem podaljšali na 9 dni –od 1. do 9. aprila, pri čemer vključuje dva vikenda. Z namenom okrepitve osnovnega koncepta sejma bodo organizatorji poleg povečane komercialne dejavnosti razširili tudi strokovni, športni, izobraževalni ter estradni vidik sejma, in sicer s pomočjo seminarjev, strokovnih simpozijev, jadralnih regat in drugih prireditev, vse z namenom ustvarjanja čim bolj prijetnega in ugodnega ozračja za poslovno zbliževanje podjetij iz vzhodne in zahodne Evrope ter z namenom celovitega doživetja vseh obiskovalcev.

Kampiranje – vodilni kampi Hrvaške

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Pred kratkim je izšel najnovejši katalog »Vodilni kampi Hrvaške«, v katerem se predstavlja 21 kampov: 16 iz Istre, 3 iz Kvarnerja ter 2 iz Dalmacije, ki skupno tvorijo tretjino skupnih kapacitet za kampiranje Hrvaške. Gre za istrske kampe Park Umag, Sirena in Mareda, Novigrad, Solaris in Lanterna, Tar, Ulika, Červar Porat, Zelena Laguna, Bijela uvala Poreč, Valkanela, Valalta Rovinjter Bi Village Fažana. S Kvarnerja je uvrščen kamp Poljana Mali Lošinj, Kovačine Cres ter Pila Krk, iz Dalmacije pa Šimuni Pag in Nin Zaton. Kriteriji za uvrstitev posameznih kampov v omenjeno brošuro so bili rezultati ADAC ovih inšpekcijskih pregledov, pridobljeni nazivi Modra zastava pa tudi dejstvo, da ima vsak drugi kamp iz kluba najboljših lasten bazen. Hrvaška je od ADAC-a prvič prejelatudi pet Rumenih plošč – naslov vrhunske kvalitete v sanitarijah in vizualnem vtisu zemljišč, prejeli pa so jih Istraturistovi kampi Kanegra, Stellamaris in Finida, kamp Poljana iz Malega Lošinjater kamp Nevio iz Orebi}a. Poreškima kampoma Bijela uvala in Zelena laguna ter umaškemu kampu Park Umag so dodeljene pomembne ekološke nagrade.Gledano v celoti je Hrvaška po številu nagrajenih kampov stopila ob bok razvitim kamp destinacijam in visoko kotira tudi v ADAC-ovem kamp vodiču po kampih – »Camping und Caravaning Fuehrerju«. Glede na letošnje rezultatepa so po letošnjih rezultatih ADAC-ove inšpekcije izbrani še novi kandidati, ki naj bi v letu 2007 prav tako vstopili v klub najuspešnejših kampov Hrvaške; to so kamp Finida, Stellamaris, Kanegra, Nevio, Bunculuka Krk, Lopari Mali Lošinj, puljski kamp Puntižela, zadrska Oaza Miru, Krški Križevac, Paklenica Zadar ter primoštenski kamp Adriatic.


Sledite nam


RSS Ustavi se!