fbpx

Avstralija vabi: od pokuševalca piva do pobiralca iztrebkov

Novice

Južna Avstralija v gospodarskem razcvetu vabi mlade Britance Južna Avstralija v teh dneh vabi Britance z mamljivim oglasom. “Ste naveličani iskanja službe v Britaniji v krizi? Siti oblačnega neba? Bi radi delali na barvi, kar med delom?” Z gospodarstvom v porastu naj bi južna avstralska zvezna država do leta 2015 potrebovala 187.000 novih delavcev, zato […]

Južna Avstralija v gospodarskem razcvetu vabi mlade Britance

Južna Avstralija v teh dneh vabi Britance z mamljivim oglasom. “Ste naveličani iskanja službe v Britaniji v krizi? Siti oblačnega neba? Bi radi delali na barvi, kar med delom?”

Z gospodarstvom v porastu naj bi južna avstralska zvezna država do leta 2015 potrebovala 187.000 novih delavcev, zato zvezna vlada zdaj ponuja Britancem, ki so stari od 18 do 30 let, priložnost, da se za leto dni preselijo v deželo “tam spodaj”. Kaj jih tam čaka? “Nenavadne, razburljive in potencialno življenjsko spreminjajoče službe,” poroča Guardian.

Foto: EPA

Nekatere službe so manj atraktivne kot druge – kot, denimo, pobiranje roo pooja (kengurujskega gnojila) v avstralski divjini. Vožnja prvih avtobusov na sončno energijo v obalnem mestu Adelajda zveni že bolj mikavno…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!