fbpx

Avstralija vabi: od pokuševalca piva do pobiralca iztrebkov

Novice

Južna Avstralija v gospodarskem razcvetu vabi mlade Britance Južna Avstralija v teh dneh vabi Britance z mamljivim oglasom. “Ste naveličani iskanja službe v Britaniji v krizi? Siti oblačnega neba? Bi radi delali na barvi, kar med delom?” Z gospodarstvom v porastu naj bi južna avstralska zvezna država do leta 2015 potrebovala 187.000 novih delavcev, zato […]

Južna Avstralija v gospodarskem razcvetu vabi mlade Britance

Južna Avstralija v teh dneh vabi Britance z mamljivim oglasom. “Ste naveličani iskanja službe v Britaniji v krizi? Siti oblačnega neba? Bi radi delali na barvi, kar med delom?”

Z gospodarstvom v porastu naj bi južna avstralska zvezna država do leta 2015 potrebovala 187.000 novih delavcev, zato zvezna vlada zdaj ponuja Britancem, ki so stari od 18 do 30 let, priložnost, da se za leto dni preselijo v deželo “tam spodaj”. Kaj jih tam čaka? “Nenavadne, razburljive in potencialno življenjsko spreminjajoče službe,” poroča Guardian.

Foto: EPA

Nekatere službe so manj atraktivne kot druge – kot, denimo, pobiranje roo pooja (kengurujskega gnojila) v avstralski divjini. Vožnja prvih avtobusov na sončno energijo v obalnem mestu Adelajda zveni že bolj mikavno…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.