fbpx

AVTOMOBILSKA POMOČ NA EVROPSKIH CESTAH

Novice

Zavarovanje avtomobilske asistence lahko sklenete za osebno ali kombinirano vozilo, bivalno prikolico ali avtodom. Tehnič na, zdravniška in pravna pomoč pri poškodbi ali okvari vozila doma in v tujini. Pomoč tudi ob težavah z avtomobilskimi ključi, ali ko zmanjka goriva. Pri zavarovalnicah se lahko z doplačilom premije zavarujete za asistenco (pomoč) na cestah v Sloveniji […]

Zavarovanje avtomobilske asistence lahko sklenete za osebno ali kombinirano vozilo, bivalno prikolico ali avtodom. Tehnič na, zdravniška in pravna pomoč pri poškodbi ali okvari vozila doma in v tujini. Pomoč tudi ob težavah z avtomobilskimi ključi, ali ko zmanjka goriva.

Pri zavarovalnicah se lahko z doplačilom premije zavarujete za asistenco (pomoč) na cestah v Sloveniji in Evropi. V sodelovanju z asistenčnimi družbami omogočajo popravilo ali vleko vozila, dostavo rezervnih delov, organizacijo nadomestnega vozila, posredovanje pri zdravniških storitvah v bolnišnicah, prevoz morebitnih ponesrečenih domov in delno pravno pomoč. Ker zavarovalnice nikoli ne krijejo vseh nastalih stroškov dobro preberite črni tisk, da ne boste delali »računa brez krčmarja, saj vam preveliki stroški ob morebitni okvari ali poškodbi vozila, lahko precej priskutijo dopustniške dni.

V enem letu krijejo do tri asistenčne primere
V Zavarovalnici Triglav ponujajo zavarovanje avtomobilske asistence tudi za primere izgube avtomobilskih ključev, ali če vam zmanjka goriva. Zavarovanje avtomobilske asistence obsega naslednje storitve in kritje stroškov za pomoč doma in na cesti: reševanje vozila, vleko in prevoz vozila, dostavo nadomestnih delov, carinjenje in prevoz na odpad ali odstop poškodovanega vozila v tuji državi, prevoz upravičencev, nadomestno vozilo, namestitev v hotelu, nadomestnega voznika v tujini, pomoč v primeru smrti v tujini, obisk svojcev poškodovanega upravičenca v tujini, vrnitev mladoletnih upravičencev iz tujine, informacijo o postopku pri reševanju škodnega dogodka. Področje veljavnosti zavarovanja je poleg Slovenije razširjeno tudi na vse evropske države. V nekaterih evropskih državah, kjer ni mogoče organizirati asistenčnih storitev (Albanija, Ukrajina, Moldavija, Rusija in Belorusija), v skladu z zavarovalno pogodbo krijejo stroške opravljenih storitev, ki jih odobri zavarovalnica. V tem primeru je potrebno obvestiti klicni center o nastanku asistenčnega primera in poskrbeti za potrebno pomoč. S predloženimi računi za opravljene storitve lahko kasneje pri zavarovalnici uveljavite povračilo stroškov. Zavarovanje avtomobilske asistence je mogoče skleniti za osebno ali kombinirano vozilo in za bivalno prikolico. Ob nastanku asistenč nega primera je treba poklicati na telefonsko številko 080 2864 (iz tujine +386 222 2864). Pravico do asistenčnih storitev zaradi okvare vozila imajo samo upravičenci, katerih vozilo v času okvare ni bilo staro več kot deset let. Za ostale asistenč ne primere te omejitve ne veljajo. Zavarovanje avtomobilske asistence krije v enem zavarovalnem letu največ tri asistenčne primere.

Avtomobilska asistenca AXA
Avtomobilska asistenca AXA Zavarovalnice Maribor (ZM) omogoča 24-urno brezplačno pomoč na cesti v primeru prometne nesreče, mehanske okvare vozila ali tatvine ter pri telesnih poškodbah v Sloveniji in v vseh državah zelene karte. S plačilom dodatne premije lahko to storitev priključite k obveznemu avtomobilskemu zavarovanju, v primeru sklenitve polnega kaska (Modri kasko) pa je to zavarovanje že vključeno. Do pomoči so upravičeni voznik in potniki, ki potujejo v zavarovanem vozilu. Avtomobilska asisteenca AXA ZM omogoča tehnično, zdravniško in pravno pomoč: popravilo ali vleko vozila; prenočitev, vrnitev domov ali nadaljevanje potovanja; organizacijo nadomestnega voznika in vozila (rent-a-car); prepustitev vozila v primeru totalke ali vrnitev vozila domov; dostavo rezervnih delov; prevoz v bolnišnico, premestitev ali vrnitev ponesreč encev domov in vrnitev posmrtnih ostankov; posojilo (polog, varščina) v primeru kazenskega pregona. Za vleko pokvarjenega vozila krijejo stroške v Sloveniji do 100 evrov in v državah območ ja zelene karte do 170 evrov. V primeru okvare motorja, prometne nesreče ali tatvine pokličite 24-urni alarmni center ZM, in sicer iz Slovenije na številko: 080 19 21 (iz tujine: +386 2 618 0520). 

Evro Asistenca
Evro asistence nudi odpravo manjših okvar (v Sloveniji), prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila (v Sloveniji in tujini v krajih, ki so oddaljeni do 100 km od slovenske meje), brezplač en prevoz pokvarjenega vozila vleka do 100 km v obe smeri (v Sloveniji); nadomestno vozilo v primeru nesreče (za 2 dni oz. skupno prevoženih 700 km); popust pri tehničnem pregledu vozila v eni izmed 14 poslovnih enot AMZS; brezplačen pregled in nastavitev žarometov, preverjanje kakovosti hladilne tekočine, preizkus delovanja zavor, test izpušnih plinov, preventivni tehnični pregled; popust na elektronsko testiranje in nastavitev motorja ter podvozja avtomobila, montaža in uravnoteženje koles, hitro polnjenje akumulatorja, testiranje blažilnikov, popust za prevoz vozila, kadar je brezplačen prevoz že porabljen in popust pri nakupu pnevmatik; enkratna denarna pomoč v primeru invalidnosti ali smrti osebe kot posledica uporabe motornega vozila; brezplačno pravno in tehnično svetovanje in letno naročnino na Motorevije. Z Evro Asistenco prejmete tudi bon v vrednosti 500 evrov za pomoč v primeru težav z vozilom v tujini, in sicer za: prevoz v nesreči poškodovanega vozila ali pokvarjenega vozila, popravilo manjših napak ali okvar na vozilu, kritje stroškov za nepredvideno nočitev v primeru pokvarjenega ali poškodovanega vozila, kritje stroškov za prevoz oseb v tujini, kritje stroškov vozovnic za vrnitev v Slovenijo. V primeru poškodbe ali okvare vozila pokličite lahko pokličete na številko 1987, 24 ur na dan. Vse ostale ugodnosti lahko uveljavljate v poslovnih enotah AMZS.

Brez doplačila tudi za bivalne prikolice
Zavarovanje avto asistence Slovenice zagotavlja 24-urno pomoč v Sloveniji in kjerkoli v Evropi ter krije stroške, ki nastanejo v primerih, ko je vozilo nevozno ali neprimerno za varno vožnjo. Zavarovanje avto asistence krije naslednje stroške: organizacijo pomoči, popravila v primeru manjše okvare, vleko vozila, prevoz voznika in potnikov, prenočišča voznika in potnikov in stroške nastale zaradi pomanjkanja goriva ali težav z avtomobilskimi ključi. Z zavarovanjem avto asistence zavarovatelj krije stroškov tudi v primeru, ko je zavarovano vozilo nevozno ali neprimerno za varno vožnjo zaradi okvare, poškodbe, uničenja in izginotja. Zavarovanje avto asistence je mogoče skleniti za osebna vozila in kombinirana vozila, ki so zavarovana na podlagi polnega avtomobilskega kaska ali zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Zavarovanje avto asistence velja brez doplač ila tudi za bivalne prikolice. Asistenca tudi za avtodome Avtomobilska asistenca Grawemobil zagotavlja 24-urno pomoč na cesti po Sloveniji in Evropi. Zavarovanje krije stroške: organizacije pomoči, popravil v primeru manjše okvare, vleko, nadomestno vozilo, dostavo rezervnih delov, prevoz voznika in potnikov, prevoze v bolnišnico, stroške prenočišča voznika in potnikov, stroške dostave goriva in težav z avtomobilskimi ključi. Gravemobil zavarovanje je mogoče skleniti za osebna vozila, avtodome (do 3,5 ton) in motorna kolesa, ki imajo sklenjeno Grawe kasko zavarovanje ali zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Europ Assistance
V Generali Zavarovalnici so v sodelovanju z asistenčno družbo Europ Assistance pripravili novo obliko zavarovanja avtomobilske asistence. Avtomobilska asistenca zagotavlja 24-urno pomoč v Sloveniji in v Evropi ter krije stroške, ki nastanejo v primeru, če vozilo ni v voznem stanju oziroma ni primerno za varno vožnjo. Zavarovanje avtomobilske asistence krije naslednje stroške: pomoč na kraju okvare in nesreč e, reševanje zavarovanega vozila, nadaljevanje vožnje ali vrnitev zavarovanih oseb po izpadu vozila, nadomestno vozilo, prenočevanje pri izpadu vozila, dostava rezervnih delov oziroma nadomestnih delov, transport vozila po izpadu vozila, carinjenje in prevoz vozila na odpad, nadomestni voznik v tujini, pomoč v primeru smrti v tujini, obisk svojcev poškodovanega zavarovanca v tujini, pravna pomoč v primeru kazenskega pregona in iskanje zavarovanca. Težave v primeru prometne nesreče ali okvare motorja je treba sporočiti na telefonsko številko 080 15 77 (klic iz Slovenije) oziroma na številko +386 (0)1 47 57 117 (klic iz tujine). Generali Zavarovalnica nudi tudi organizacijo storitev, ki jih je treba doplačati, vendar so dobrodošle ob težavah na cesti, in sicer: transport vozila iz tujine v Slovenijo, organiziranje prihoda osebnega zdravnika zavarovanca v tujino ter nadomestitev izginulih potovalnih dokumentov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!