fbpx

TERME SNOVIK

Novice

Pred dvema letoma so v Tuhinjski dolini, v najvišje ležečih slovenskih termah Termah Snovik odprli še zunanje bazene. Tudi zunanji bazeni so polnjeni s termalno vodo, ki je bogata z magnezijem in kalcijem. Voda ima dobre učinke pri zdravljenju želodčnih težav, kožnih bolezni in pri rehabilitaciji po poškodbah. Kopališče ima tobogan, vodno drčo, vodne topove […]

Pred dvema letoma so v Tuhinjski dolini, v najvišje ležečih slovenskih termah Termah Snovik odprli še zunanje bazene. Tudi zunanji bazeni so polnjeni s termalno vodo, ki je bogata z magnezijem in kalcijem. Voda ima dobre učinke pri zdravljenju želodčnih težav, kožnih bolezni in pri rehabilitaciji po poškodbah.

Kopališče ima tobogan, vodno drčo, vodne topove in vzpenjalne mreže. Temperatura vode v zunanjih bazenih se giblje med 29 in 30 stopinj Celzija. Zunanji rekreacijski bazen meri 470 kvadratnih metrov in je globok med 1 in 1,35 metra. V prvem delu bazena, ki je pravokotne oblike, so štiri plavalne proge, v drugem delu pa vodne atrakcije (talni zračni gejzirji, vodni topovi). Pri kopalcih je priljubljen tudi tobogan z rovom dolžine 82 metrov. Spust poteka na višinski razliki 8 metrov, zraven pa je še 22 metrov dolga drča z dvema skakalnicama. Poleg rekreacijskega bazena imajo 0,2 metra globok čofotalnik. Otroški bazen je globok 0,6 metra, ima drčo in dve otroški vodni atrakciji. V bližini bazenov je na peščeni površini otroško igrišče. Nad bazeni pa so travnate površ ine za sončenje. Zunanji bazenski kompleks ima tudi svoj gostinski lokal.

Info:
Dnevna vstopnica za odrasle med tednom stane 2100 tolarjev, štiriurna 1700 tolarjev in dvourna 1400 tolarjev. Za upokojence, študente in dijake so cene nižje za 200 tolarjev. Vstopnice za otroke pa stanejo za cel dan 1700 tolarjev, za štiri ure 1200 tolarjev in za dve uri 1000 tolarjev. Ob vikendih so vse vstopnice za dvesto tolarjev dražje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!