fbpx

Barcelona

Mesta, Potovanja

Barcelona leži ob Mediteranskem morju in je z več kot milijon in pol prebivalcev za Madridom drugo največje mesto v Španiji.

Barcelona leži ob Mediteranskem morju in je z več kot milijon in pol prebivalcev za Madridom drugo največje mesto v Španiji in največje v pokrajini Katalonija. Velik pečat mestu je pustil arhitekt Antoni Gaudi in zagotovo najbolj znana in dih jemajoča je La Sagrada Familia, nedokončana cerkev pod Unescovo zaščito v središču mesta. Po načrtih bo zgrajena dosegla višino najvišjih gora v bližini, saj je bil Gaudi prepričanja, da nobena človeška zgradba ne bi smela preseči božjih stvaritev. Sprehodimo se lahko po parku Güell in si ogledamo hiši La Casa Milà in La Casa Batlló, ki jih je arhitekt zasnoval v slogu Art Nouveau.

sagrada-familia-536854_1920

Las Ramblas je najživahnejša ulica v Barceloni. Polna je lokalov, trgovin ter uličnih umetnikov. Konča se na trgu Catalunya, ki med saboj povezuje ulice z vseh koncev mesta in je glavno postajališče javnega prevoza. Za nogometne navdušence so organizirani ogledi stadiona Camp Nou, velikega tekmeca madriške nogometne ekipe. Lepo so urejene sprehajalne poti ob morju ali pa se odločite za ladjico, ki vas popelje iz pristanišča in si mesto ogledate še iz druge perspektive. V vročih poletnih dneh vam bodo postregli s hladno sangrijo ter vas povabili na morsko paello.

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!