fbpx

Barcelona

Mesta, Potovanja

Barcelona leži ob Mediteranskem morju in je z več kot milijon in pol prebivalcev za Madridom drugo največje mesto v Španiji.

Barcelona leži ob Mediteranskem morju in je z več kot milijon in pol prebivalcev za Madridom drugo največje mesto v Španiji in največje v pokrajini Katalonija. Velik pečat mestu je pustil arhitekt Antoni Gaudi in zagotovo najbolj znana in dih jemajoča je La Sagrada Familia, nedokončana cerkev pod Unescovo zaščito v središču mesta. Po načrtih bo zgrajena dosegla višino najvišjih gora v bližini, saj je bil Gaudi prepričanja, da nobena človeška zgradba ne bi smela preseči božjih stvaritev. Sprehodimo se lahko po parku Güell in si ogledamo hiši La Casa Milà in La Casa Batlló, ki jih je arhitekt zasnoval v slogu Art Nouveau.

sagrada-familia-536854_1920

Las Ramblas je najživahnejša ulica v Barceloni. Polna je lokalov, trgovin ter uličnih umetnikov. Konča se na trgu Catalunya, ki med saboj povezuje ulice z vseh koncev mesta in je glavno postajališče javnega prevoza. Za nogometne navdušence so organizirani ogledi stadiona Camp Nou, velikega tekmeca madriške nogometne ekipe. Lepo so urejene sprehajalne poti ob morju ali pa se odločite za ladjico, ki vas popelje iz pristanišča in si mesto ogledate še iz druge perspektive. V vročih poletnih dneh vam bodo postregli s hladno sangrijo ter vas povabili na morsko paello.

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!