fbpx

Barcelona

Mesta, Potovanja

Barcelona leži ob Mediteranskem morju in je z več kot milijon in pol prebivalcev za Madridom drugo največje mesto v Španiji.

Barcelona leži ob Mediteranskem morju in je z več kot milijon in pol prebivalcev za Madridom drugo največje mesto v Španiji in največje v pokrajini Katalonija. Velik pečat mestu je pustil arhitekt Antoni Gaudi in zagotovo najbolj znana in dih jemajoča je La Sagrada Familia, nedokončana cerkev pod Unescovo zaščito v središču mesta. Po načrtih bo zgrajena dosegla višino najvišjih gora v bližini, saj je bil Gaudi prepričanja, da nobena človeška zgradba ne bi smela preseči božjih stvaritev. Sprehodimo se lahko po parku Güell in si ogledamo hiši La Casa Milà in La Casa Batlló, ki jih je arhitekt zasnoval v slogu Art Nouveau.

sagrada-familia-536854_1920

Las Ramblas je najživahnejša ulica v Barceloni. Polna je lokalov, trgovin ter uličnih umetnikov. Konča se na trgu Catalunya, ki med saboj povezuje ulice z vseh koncev mesta in je glavno postajališče javnega prevoza. Za nogometne navdušence so organizirani ogledi stadiona Camp Nou, velikega tekmeca madriške nogometne ekipe. Lepo so urejene sprehajalne poti ob morju ali pa se odločite za ladjico, ki vas popelje iz pristanišča in si mesto ogledate še iz druge perspektive. V vročih poletnih dneh vam bodo postregli s hladno sangrijo ter vas povabili na morsko paello.

Vir fotografij: Stockpholio, Pixabay


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!