fbpx

4. Ruthin Tek na Bledu 26. – 28.2.2016

Aktualno, Dogodki, Novice

Zadnji vikend v februarju Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarno obarvan tek in pohod okoli Blejskega jezera.

Prispevaj svoj krog za najmlajše

Zadnji vikend v februarju Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarno obarvan tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka četrto leto, v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Prireditev se bo odvijala na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj prostovoljni prispevek. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko. Za lažjo organizacijo organizator prosi, da udeleženci naredijo predprijavo tukaj:

Zbrana sredstva za športne počitnice Športne unije Slovenije, Veter v laseh

S sredstvi, ki bodo zbrana v okviru Ruthinega teka, bodo tudi letos poleti na Športni uniji Slovenije organizirali športne počitnice Veter v laseh za socialno ogrožene otroke, v Gozdni šoli Mozirje. Lani so športne počitnice z zbranimi prostovoljnimi prispevki omogočili 53 otrokom. Projekt je del vseslovenske športno družbene akcije Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Poleg že običajne stojnice z okrepčili za vse udeležence, je letos na prireditvi tudi športno razvedrilni poligon Športne unije Slovenije, Veter v laseh, namenjen otrokom. Na poligonu bosta v nedeljo otroke zabavali maskoti Športko in Vihra in jim dan popestrila s pestrimi športnimi pustolovščinami. Otroci se bodo lahko preiskusili v enostavnih športnih aktivnostih.

Ker si v športnem društvu Vztrajaj – Never Give Up prizadevajo, da bi v svoje projekte zajeli čim več aktivnosti, ki lahko pomagajo pomoči potrebnim, so se odločili za sodelovanje z Zavodom pod Strehco, ki bo v soboto in nedeljo delil okrepčilne obroke, dosegljive po simbolični ceni 1 evro. Celoten izkupiček od prodanih obrokov bo šel v dobrodelne namene za aktivnosti Zavoda pod Strehco, ki pomaga z brezplačnimi obroki tistim, ki si tega ne morejo privoščiti.

?????

foto: www. slovenia.info/pictures/town

Športno humanitarni dogodek

Z namenom, pomagati otrokom, tudi letos vabijo vse tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se pridružijo na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, in tako pomagajo k zbiranju sredstev za športne počitnice Veter v laseh. Pridružite se lahko kadarkoli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite. Skupaj boste naredili dobro delo in številnim otrokom, ki jih bodo na Športni uniji Slovenija tudi letos peljali na športne počitnice Veter v laseh, pričarali čaroben teden, ki ga sicer ne bi bili deležni.
Utrinki iz lanskoletnih počitnic na  linku tukaj ,  in zahvala sodelujočim tukaj. (link: http://sportna-unija.si/Article/Details/23564).

 Ruthin tek Bled
Foto: www.sus.si

Informacije:

Ob prijavi na 4. Ruthin tek udeleženci prejmejo številna praktična darila, organiziran je tudi bogat dodatni program. Več informacij o 4. Ruthinem teku dobite pri Bogomirju Dolencu, na telefonski številki 041/522-652 ali preko e-pošte [email protected] ali pri Mihi Markoviču, na telefonski številki 041/601-166 ali preko e-pošte [email protected] ter na spletni strani Never give up.

Se vidimo na Bledu!


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]