fbpx

4. Ruthin Tek na Bledu 26. – 28.2.2016

Aktualno, Dogodki, Novice

Zadnji vikend v februarju Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarno obarvan tek in pohod okoli Blejskega jezera.

Prispevaj svoj krog za najmlajše

Zadnji vikend v februarju Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, organizira 48-urni neprekinjen humanitarno obarvan tek in pohod okoli Blejskega jezera. Ruthin tek letos poteka četrto leto, v spomin na Ruth Podgornik Reš, preminulo ultramaratonko in vrtnarko. Prireditev se bo odvijala na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera. Štartno ciljni prostor bo pred Olimpijskim veslaškim centrom Mala Zaka, kjer se vsi udeleženci lahko tudi prijavijo in prispevajo svoj prostovoljni prispevek. Vsak udeleženec bo prejel bogato darilno vrečko. Za lažjo organizacijo organizator prosi, da udeleženci naredijo predprijavo tukaj:

Zbrana sredstva za športne počitnice Športne unije Slovenije, Veter v laseh

S sredstvi, ki bodo zbrana v okviru Ruthinega teka, bodo tudi letos poleti na Športni uniji Slovenije organizirali športne počitnice Veter v laseh za socialno ogrožene otroke, v Gozdni šoli Mozirje. Lani so športne počitnice z zbranimi prostovoljnimi prispevki omogočili 53 otrokom. Projekt je del vseslovenske športno družbene akcije Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Poleg že običajne stojnice z okrepčili za vse udeležence, je letos na prireditvi tudi športno razvedrilni poligon Športne unije Slovenije, Veter v laseh, namenjen otrokom. Na poligonu bosta v nedeljo otroke zabavali maskoti Športko in Vihra in jim dan popestrila s pestrimi športnimi pustolovščinami. Otroci se bodo lahko preiskusili v enostavnih športnih aktivnostih.

Ker si v športnem društvu Vztrajaj – Never Give Up prizadevajo, da bi v svoje projekte zajeli čim več aktivnosti, ki lahko pomagajo pomoči potrebnim, so se odločili za sodelovanje z Zavodom pod Strehco, ki bo v soboto in nedeljo delil okrepčilne obroke, dosegljive po simbolični ceni 1 evro. Celoten izkupiček od prodanih obrokov bo šel v dobrodelne namene za aktivnosti Zavoda pod Strehco, ki pomaga z brezplačnimi obroki tistim, ki si tega ne morejo privoščiti.

?????

foto: www. slovenia.info/pictures/town

Športno humanitarni dogodek

Z namenom, pomagati otrokom, tudi letos vabijo vse tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se pridružijo na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, in tako pomagajo k zbiranju sredstev za športne počitnice Veter v laseh. Pridružite se lahko kadarkoli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite. Skupaj boste naredili dobro delo in številnim otrokom, ki jih bodo na Športni uniji Slovenija tudi letos peljali na športne počitnice Veter v laseh, pričarali čaroben teden, ki ga sicer ne bi bili deležni.
Utrinki iz lanskoletnih počitnic na  linku tukaj ,  in zahvala sodelujočim tukaj. (link: http://sportna-unija.si/Article/Details/23564).

 Ruthin tek Bled
Foto: www.sus.si

Informacije:

Ob prijavi na 4. Ruthin tek udeleženci prejmejo številna praktična darila, organiziran je tudi bogat dodatni program. Več informacij o 4. Ruthinem teku dobite pri Bogomirju Dolencu, na telefonski številki 041/522-652 ali preko e-pošte [email protected] ali pri Mihi Markoviču, na telefonski številki 041/601-166 ali preko e-pošte [email protected] ter na spletni strani Never give up.

Se vidimo na Bledu!


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.