fbpx

Beli zobje namesto zlatih

Novice

V Turkmeniji bodo po vsej verjetnosti ljudje začeli množično menjati zlate zobe z belimi. Zlati zobje so sicer v tej bivši sovjetski republiki znak bogastva in mladi so jih menjali tudi za zdrave zobe. Sedaj pa je kultni predsednik Saparmurat Nijazov dekletu, ki mu je prebrala pozdrav na neki univerzi, dejal, naj zlate zobe zamenja […]

V Turkmeniji bodo po vsej verjetnosti ljudje začeli množično menjati zlate zobe z belimi. Zlati zobje so sicer v tej bivši sovjetski republiki znak bogastva in mladi so jih menjali tudi za zdrave zobe.

Sedaj pa je kultni predsednik Saparmurat Nijazov dekletu, ki mu je prebrala pozdrav na neki univerzi, dejal, naj zlate zobe zamenja z belimi. Nijazove pripombe prebivalci Turkmenije vzamejo za zakon. Tako je njegovo javno izraženo nasprotovanje nošenju brad in dolgih las pri moških na univerzah povzročilo, da so te praktično izginile iz šol. V preteklosti je na ta način prepovedal tudi balet in cirkus. Nijazov se sicer predstavlja kot modernizator te, z nafto bogate države, na Zahodu pa ga pogosto kritizirajo zaradi kršenja človekovih pravic.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!