fbpx

Bi obiskali Severno Korejo?

Novice

Popotniško združenje Slovenije pripravlja v sodelovanju s prijateljskim združenjem med Korejo in Slovenijo prvi organiziran obisk te države za državljane Slovenije med 21. in 28. majem 2013. Obisk bo potekal v okviru projekta mednarodnega razumevanja in zmanjševanja napetosti in bo omogočil okrog 30 Slovenkam in Slovencem, da bodo obiskali Severno Korejo, za katero je do […]

Popotniško združenje Slovenije pripravlja v sodelovanju s prijateljskim združenjem med Korejo in Slovenijo prvi organiziran obisk te države za državljane Slovenije med 21. in 28. majem 2013.

Obisk bo potekal v okviru projekta mednarodnega razumevanja in zmanjševanja napetosti in bo omogočil okrog 30 Slovenkam in Slovencem, da bodo obiskali Severno Korejo, za katero je do sedaj veljalo, da je vstop vanjo skoraj nemogoč.

Obisk Severne Koreje ne bo klasično turistično potovanje, ampak skrbno dodelana kombinacija spoznavanja delovanja Severne Koreje, zgodovine, kulture in običajev. V večernih urah pa bo na voljo tudi zabava na način, kot to počnejo v Severni Koreji.

Udeleženci bodo spoznali nekaj ustanov (Univerzo Kim Il Sunga, Botanični institut), verske ustanove v Severni Koreji (budistični tempelj), dosežke arhitekture in napredka (enega najsodobnejših akvarijev z delfini na svetu – samo za potrebe le-tega so naredili 40 kilometrski cevovod med morjem in Pjongjangom), obiskali bomo demilitarizirano območje med obema Korejama, v večernih urah pa obiskali tudi pivovarno Taedonggang in zabaviščni park. Nikakor ne bo manjkalo obiskov pomembnih spomenikov, ki presegajo vse, kar smo do sedaj doživeli. Vse skupaj pa bomo pripravili z minimalnimi stroški, okrog 100 EUR na dan, ki bodo vključevali poleg prenočišča z zajtrkom v 2/2 sobi tudi vse prevoze, oglede, vstopnine in obiske, ki so predvideni v samem projektu.

Več o samem obisku Severne Koreje in okviren program najdete na:
http://www.youth-hostel.si/projekt.asp?id=54 .

»Ko sem prvič obiskal Severno Korejo sem videl, da imamo o tej državi povsem napačno sliko, saj do Slovenije pridejo po večini netočne in negativne informacije. Čeprav sem prepotoval preko 60 držav, se nikjer nisem počutil tako varno, kot v Severni Koreji.« je povedal predsednik Popotniškega združenja Slovenije Igor JURIŠIČ.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!