fbpx

Bo v Moskvi prepovedano javno poljubljanje?

Novice

Mestne oblasti v ruski prestolnici preučujejo zakonski predlog, po katerem bi prepovedali poljubljanje na javnih mestih. Prepoved naj bi veljala celo za poročene pare. Z zakonom želijo menda dvigniti raven javne morale v Moskvi. Kršitelje naj bi denarno kaznovali, najhujše pa celo zaprli. Znana aktivistka za človekove pravice in vodja stranke Ruska demokratska zveza, Valerija […]

Mestne oblasti v ruski prestolnici preučujejo zakonski predlog, po katerem bi prepovedali poljubljanje na javnih mestih. Prepoved naj bi veljala celo za poročene pare.

Z zakonom želijo menda dvigniti raven javne morale v Moskvi. Kršitelje naj bi denarno kaznovali, najhujše pa celo zaprli. Znana aktivistka za človekove pravice in vodja stranke Ruska demokratska zveza, Valerija Novodvorska, je pozvala Moskovčane, naj bojkotirajo tak zakon, če vse skupaj seveda ni le slaba šala. Napovedala je, da bo v primeru sprejetja zakona iz principa začela poljubljati vsakega znanca, ki ga bo srečala v javnosti, pa čeprav ji morda ne bo do tega.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!