fbpx

Daily Telegraph: Slovenska Ljubljanica je popoln oddih

Novice

Obrežje Ljubljanice ponuja šarm srednje Evrope, skupaj s srednjeveško baročno polnostjo ter dragocenostmi v stilu art nouveau London – “Miren sprehod vam bo razkril mnoge prečudovite kotičke žepne Ljubljane,” se glasi prvi stavek članka v britanskem Daily Telegraphu, ki govori o naši prestolnici in njeni Ljubljanici kot o popolnem kotičku za oddih. Mini Praga: tri […]

Obrežje Ljubljanice ponuja šarm srednje Evrope, skupaj s srednjeveško baročno polnostjo ter dragocenostmi v stilu art nouveau

London – “Miren sprehod vam bo razkril mnoge prečudovite kotičke žepne Ljubljane,” se glasi prvi stavek članka v britanskem Daily Telegraphu, ki govori o naši prestolnici in njeni Ljubljanici kot o popolnem kotičku za oddih.

Mini Praga: tri v enem

Britancem se več kot očitno prileže majhnost in kljub temu polnost “mini Prage”, kot so poimenovali Ljubljano. “To malo mesto na obrežju Ljubljanice ponuja šarm srednje Evrope, skupaj s srednjeveško baročno polnostjo in dragocenostmi v stilu art nouveau. Slovenska prestolnica ponuja brenčeče zunanje lokalčke in sproščen mladostniški utrip; njena kuhinja in vina so presenetljivo dobra – in poceni,” so besede, ob katerih zraste ponos vsakega prebivalca, kot mu pravijo Angleži, “obvladljivega mesta”.

Če je kdo dvomil, da je zaprtje strogega središča mesta za ves promet prava odločitev, to za Angleže sploh ni vprašanje. Naravnost navdušeni so nad dejstvom, da si je mogoče “vse mestno jedro, vključno z gradom na hribu, ogledati peš”.

Vir: dnevnik.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!