fbpx

V Postojnski jami pol milijona tujih obiskovalcev

Novice

Za ogled kakšne izmed številnih slovenskih naravnih znamenitosti je treba marsikdaj seči v denarnico. Največ bodo obiskovalci za vstopnine odšteli v Postojnski jami, vseeno pa še vedno obstajajo kraji, kjer je obisk zastonj. Za obisk naše najbolj obiskane naravne znamenitosti Postojnske jame je treba odšteti 22 evrov za odrasle in nekaj več kot 13 evrov […]

Za ogled kakšne izmed številnih slovenskih naravnih znamenitosti je treba marsikdaj seči v denarnico.

Največ bodo obiskovalci za vstopnine odšteli v Postojnski jami, vseeno pa še vedno obstajajo kraji, kjer je obisk zastonj.

Za obisk naše najbolj obiskane naravne znamenitosti Postojnske jame je treba odšteti 22 evrov za odrasle in nekaj več kot 13 evrov za otroke. Kot je povedala Sabina Paternost iz Postojnske jame, d. d., so cene prilagojene strukturi gostov, saj je kar 90 odstotkov obiskovalcev jame iz tujine.

Lani je imela Postojnska jama okoli pol milijona obiskovalcev iz več kot 130 držav. Največ obiskovalcev je bilo iz Italije, približno 20 odstotkov, sledijo domači gosti, na tretjem mestu so Nemci, na četrtem pa Japonci. Paternostova je pojasnila, da se zavedajo, da je cena za domače obiskovalce precej visoka, zato jim poskušajo ponudbo približati z različnimi akcijami.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!