fbpx

Deset tisoč sončnic

Novice

V naši pod alpski deželi imamo že skoraj 600 turističnih društev in zvez in eno najmlajših med njimi je Turistično društvo Tuhinjska dolina. Kje deluje, pove že njegovo ime in čeprav je bilo ustanovljeno šele pred osmimi meseci, se njegovo vodstvo in člani lahko pohvalijo že z vrsto uspešnimi akcijami, športnimi in etnološkimi prireditvami, med […]

V naši pod alpski deželi imamo že skoraj 600 turističnih društev in zvez in eno najmlajših med njimi je Turistično društvo Tuhinjska dolina. Kje deluje, pove že njegovo ime in čeprav je bilo ustanovljeno šele pred osmimi meseci, se njegovo vodstvo in člani lahko pohvalijo že z vrsto uspešnimi akcijami, športnimi in etnološkimi prireditvami, med njimi z izjemno natančno in dobro pripravljeno pod naslovom “Od zrna do kruha”. In  prav zato je vredno vzeti pod drobnogled to turistično društvo, ki je v nekaj mesecih  naredilo veliko več kot marsikatero drugo turistično društvo, ki deluje že leta. 

Turistično društvo Tuhinjska dolina pokriva sedem krajevnih skupnosti in sicer Nevlje, Vranja peč, Sela, Srednja vas, Šmartno, Pšajnovica in Tuhinj. “Prizadevali si bomo  za kakovostne pogoje življenja v naši lepi dolini in kajpak za turistično prepoznavnost in privlačnost”, pravi Ivan Hribar, predsednik turističnega društva. V času, od kar deluje, je društvo izdalo že dve številki svojega glasila Tuhinjski glas, sicer pa, napoveduje Hribar, ga  bodo vsaj štirikrat na leto.

Tuhinjska dolina je vse bolj turistično prepoznavna po najvišje ležečih termah v Sloveniji – Termah Snovik, ki  jih krasijo sončnice. Skoraj sleherni obiskovalec je presenečen nad tem, a prijazni gostitelji mu takoj povedo, da je Turistično društvo Tuhinj in njegova sekcija za lepši izgled doline, ki jo vodi Matevž Hribar spomladi  organizirala skupaj posaditev  kar deset tisoč vrtnic, pa ne samo  okrog Term Snovik, ampak po celi dolini. Z namenom, poudarja Matevž Hribar, ker želimo, da bo naša dolina čista, gostoljubna in urejena.  Sicer pa v omenjenem društvu delujejo še tri sekcije: za kolesarske in  pohodne poti, ki jo vodi Tomaž Zore, turistični podmladek na osnovni šoli Šmartno v Tuhinju, ki ga vodi mentorica Olga Drolc in sekcija za etnološko dejavnost pod vodstvom Manje Žebaljec.

 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Tekst in fotografije: Duša Podbevšek – Bedrač


Sledite nam


RSS Ustavi se!