fbpx

Detektor za uspavala

Novice

V Veliki Britaniji je vse več poročil o posilstvih s pomočjo droge. Lani je bilo prijavljenih primerov več kot 1000, med žrtvami pa je bilo 15% moških. Zato je neko podjetje dalo na trg detektor, s pomočjo katerega lahko preverite, če vam je mogoče gostitelj v pijačo dodal drogo, ki vas bo uspavala. Napravi rečejo […]

V Veliki Britaniji je vse več poročil o posilstvih s pomočjo droge. Lani je bilo prijavljenih primerov več kot 1000, med žrtvami pa je bilo 15% moških.

Zato je neko podjetje dalo na trg detektor, s pomočjo katerega lahko preverite, če vam je mogoče gostitelj v pijačo dodal drogo, ki vas bo uspavala. Napravi rečejo Drink Detective, velikaje kot škatlica vžigalic, občutljiva pa je na benzodiazepine, sestavine v drogah, ki jih za uspavanje svojih žrtev storilci največ uporabljajo. Stane nekaj manj kot štiri funte oziroma sedem dolarjev in pol, prodajala pa se bo tudi v ZDA, Kanadi, Avstraliji, Novi Zelandiji in Južnoafriški republiki. Izdelovalci verjamejo, da bo pomagala marsikateri potencialni žrtvi posilstva.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!