fbpx

DIRKA S SEVERNIMI JELENI RUSKEGA NOMADSKEGA PLEMENA

Novice

Moskva – Na prihod pomladi se končno pripravlja tudi rusko nomadsko pleme Jeven, ki že stoletja živi na daljnem vzhodu države. Jeveni so za pozdrav toplejšemu letnemu času znova pripravili tradicionalni festival, katerega vrhunec so priljubljene dirke s severnimi jeleni. Organizatorjem tekmovanja jo je letos zagodlo slabo vreme, ki se kljub koledarski pomladi še nima […]

Moskva – Na prihod pomladi se končno pripravlja tudi rusko nomadsko pleme Jeven, ki že stoletja živi na daljnem vzhodu države. Jeveni so za pozdrav toplejšemu letnemu času znova pripravili tradicionalni festival, katerega vrhunec so priljubljene dirke s severnimi jeleni.

Organizatorjem tekmovanja jo je letos zagodlo slabo vreme, ki se kljub koledarski pomladi še nima namena umakniti iz teh krajev.

Stepan Aleksejev, sodnik dirke je povedal: “Letos nimamo sreče, saj je preveč snega. Če bi dirko organizirali drugje, na primer na stadionu ali v tundri, bi bilo veliko lažje, saj bi imeli tako bolj športno in hitrejšo dirko.”

Letos se bodo v dirki s severnimi jeleni prvič pomerile tudi ženske. Poleg športnega dogodka so Jeveni pripravili še vrsto kulturnih dejavnosti, prvikrat pa so se predstavili tudi domači modni oblikovalci, ki so vsa oblačila izdelali iz jelenje kože.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!