fbpx

Dolina z imenom Teotihuacan

Novice

Teotihuacan  je dolina, ki leži 40 kilometrov od mehiškega glavnega mesta. To je azteška beseda, ki pomeni kraj, kjer živijo bogovi. V tej dolini sta dve orjaški piramidi, posvečeni soncu in mesecu. Teotihuacan je bilo veliko mesto, sodobnik antičnega Rima. Njegovo versko in obredno središče je imelo mnogo spomenikov orjaških razmerij. Vsi so bili podobni […]

Teotihuacan  je dolina, ki leži 40 kilometrov od mehiškega glavnega mesta. To je azteška beseda, ki pomeni kraj, kjer živijo bogovi.

V tej dolini sta dve orjaški piramidi, posvečeni soncu in mesecu. Teotihuacan je bilo veliko mesto, sodobnik antičnega Rima. Njegovo versko in obredno središče je imelo mnogo spomenikov orjaških razmerij. Vsi so bili podobni Sončni piramidi, postavljeni na površini 225 x 225 metrov (ki je le malo manjša od površine Keopsove piramide v Egiptu). Na njenem vrhu je bilo nekoč svetišče. Zdaj je še zmeraj visoka 63 metrov in vsebuje milijon kubičnih metrov opeke in kamenja. Odkopali in obnovili so jo v letih 1905 do 1910.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!