fbpx

Dolina z imenom Teotihuacan

Novice

40 kilometrov od mehiškega glavnega mesta Ciudad de Mexico leži dolina z imenom Teotihuacan. To je azteška beseda, ki pomeni kraj, kjer živijo bogovi. V tej dolini sta dve orjaški piramidi, posvečeni soncu in mesecu. Teotihuacan je bilo veliko mesto, sodobnik antičnega Rima. Njegovo versko in obredno središče je imelo mnogo spomenikov orjaških razmerij. Vsi […]

40 kilometrov od mehiškega glavnega mesta Ciudad de Mexico leži dolina z imenom Teotihuacan. To je azteška beseda, ki pomeni kraj, kjer živijo bogovi.

V tej dolini sta dve orjaški piramidi, posvečeni soncu in mesecu. Teotihuacan je bilo veliko mesto, sodobnik antičnega Rima. Njegovo versko in obredno središče je imelo mnogo spomenikov orjaških razmerij. Vsi so bili podobni Sončni piramidi, postavljeni na površini 225 x 225 metra (ki je le malo manjša od površine Keopsove piramide v Egiptu): na njenem vrhu je bilo nekoč svetišče. Zdaj je še zmeraj visoka 63 metrov in vsebuje milijon kubičnih metrov opeke in kamenja. Odkopali in obnovili so jo v letih 1905 do 1910.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.