fbpx

Dovolj je bikoborb

Novice

Barcelona – Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. Odločitev bo začela veljati 1. januarja 2012, Katalonija pa je tako postala prva regija celinske Španije, ki je ukrepala proti tej stoletni tradiciji. Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. (Foto: Reuters) Za prepoved je glasovalo 68 poslancev 135-članskega parlamenta, 55 jih je bilo proti. Odločitev parlamenta v […]

Barcelona – Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. Odločitev bo začela veljati 1. januarja 2012, Katalonija pa je tako postala prva regija celinske Španije, ki je ukrepala proti tej stoletni tradiciji.

Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. (Foto: Reuters)

Za prepoved je glasovalo 68 poslancev 135-članskega parlamenta, 55 jih je bilo proti. Odločitev parlamenta v Kataloniji, najbogatejši izmed 17 regij v Španiji, bo verjetno kampanje v prid prepovedi sprožila tudi v drugih delih države. Prva španska regija, ki je prepovedala bikoborbe, so bili sicer leta 1991 Kanarski otoki. A tovrstne borbe niso bile na teh otokih nikoli priljubljene, prepoved pa je začela veljati, potem ko jih tam niso izvajali že več let. Tudi v Kataloniji, ki šteje 7,4 milijona prebivalcev, bikoborbe potekajo le redko. Redne “corride” potekajo le v areni v prestolnici Barcelona….

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!