fbpx

Dovolj je bikoborb

Novice

Barcelona – Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. Odločitev bo začela veljati 1. januarja 2012, Katalonija pa je tako postala prva regija celinske Španije, ki je ukrepala proti tej stoletni tradiciji. Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. (Foto: Reuters) Za prepoved je glasovalo 68 poslancev 135-članskega parlamenta, 55 jih je bilo proti. Odločitev parlamenta v […]

Barcelona – Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. Odločitev bo začela veljati 1. januarja 2012, Katalonija pa je tako postala prva regija celinske Španije, ki je ukrepala proti tej stoletni tradiciji.

Katalonski parlament je včeraj prepovedal bikoborbe. (Foto: Reuters)

Za prepoved je glasovalo 68 poslancev 135-članskega parlamenta, 55 jih je bilo proti. Odločitev parlamenta v Kataloniji, najbogatejši izmed 17 regij v Španiji, bo verjetno kampanje v prid prepovedi sprožila tudi v drugih delih države. Prva španska regija, ki je prepovedala bikoborbe, so bili sicer leta 1991 Kanarski otoki. A tovrstne borbe niso bile na teh otokih nikoli priljubljene, prepoved pa je začela veljati, potem ko jih tam niso izvajali že več let. Tudi v Kataloniji, ki šteje 7,4 milijona prebivalcev, bikoborbe potekajo le redko. Redne “corride” potekajo le v areni v prestolnici Barcelona….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.