fbpx

Dubai: svetovno čudo – The Palm

Novice

The Palm je projekt, kjer več kot 300.000 delavcev uresničuje sanje vladarjev Al Maktoum. Projekt uvrščajo med svetovna čudesa. V morje bodo skupno nasipali okoli 80 milijonov kubičnih metrov kamenja in peska ter naredili največji otok, ki so ga ustvarile človeške roke. Trenutno poteka zadnja faza nasipavanja, kmalu pa bodo na otoku, ki naj bi […]

The Palm je projekt, kjer več kot 300.000 delavcev uresničuje sanje vladarjev Al Maktoum. Projekt uvrščajo med svetovna čudesa. V morje bodo skupno nasipali okoli 80 milijonov kubičnih metrov kamenja in peska ter naredili največji otok, ki so ga ustvarile človeške roke.

Trenutno poteka zadnja faza nasipavanja, kmalu pa bodo na otoku, ki naj bi bil, enako kot kitajski zid, viden tudi z lune, pričeli postavljati hotele, vile in apartmaje. Ti so že naprodaj v prodajnem centru blizu znamenitega hotela Royal Mirage, kjer so razgrnjeni načrti in makete, kako naj bi projekt izgledal v končni obliki, na stenah pa na ekranih plazma televizorjev prikazujejo filme o bodočem življenju v The Palm. Prvi kupci naj bi se v svoje nepremičnine vselili že konec leta 2005. Palma naj bi segala kar šest kilometrov v zaliv, končan projekt naj bi stal okoli štiri milijarde evrov. Na palmi bo postavljenih tisoč vil, tri tisoč apartmajev, pristanišče za jahte, golf igrišče in hoteli. Za pol milijona evrov si kupci lahko zagotovijo eno izmed 28 različnih vil. Veliko si jih je svoj prostor pod soncem že kupilo. Pred kratkim si je vilo kupil tudi slavni nogometaš David Backham in še nekaj nogometašev iz kluba Manchester United. Interesent za nakup je tudi Boris Becker.

Nekaj nasvetov za na pot
Slovenci za vstop v Dubaj potrebujemo turistični vizum, ki stane okoli 45 evrov. Vizum vam običajno uredijo skupaj s potovalnim aranžmajem, prejmete pa ga na letališču v Dubaju. Evre ali ameriške dolarje je najbolje menjati v menjalnicah nakupovalnih centrov, v banki ali hotelu je menjava dražja. Najbolj primeren čas potovanja v Dubaj je pozno jeseni, pozimi in zgodaj spomladi. V poletnih mesecih je vročina nevzdržna. Če pred odhodom v turistični agenciji naročite sprejem in prevoz do hotela, vas bo to stalo veliko več, kot če najamete taksi. Primerno je, da ženske nosijo pokrita ramena in manj izzivalna oblačila, moški pa dolge hlače.  V Dubaj ne jemljite časopisov s slikami golih žensk, na carini bi lahko imeli težave. Če si celo mesto želite ogledati iz ptičje perspektive, se odpravite v dvainštirideseto nadstropje enainpetdeset nadstropnega Twin Towerja.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!