fbpx

EGIPT: Potapljanje? Zakaj pa ne?

Novice

Večina turistov obišče Hurgado zaradi raziskovanja podmorskega sveta. Veliko jih opravi potapljaški tečaj kar tukaj, čeprav so tečaji izredno kratki in včasih ti inštruktorji ne razložijo niti najosnovnejših stvari (kot je praznjenje maske). Zato je bolje, da izpit za potapljanje in nekaj potopov opravite že doma, saj boste le tako lahko resnično uživali v opazovanju […]

Večina turistov obišče Hurgado zaradi raziskovanja podmorskega sveta. Veliko jih opravi potapljaški tečaj kar tukaj, čeprav so tečaji izredno kratki in včasih ti inštruktorji ne razložijo niti najosnovnejših stvari (kot je praznjenje maske).

Zato je bolje, da izpit za potapljanje in nekaj potopov opravite že doma, saj boste le tako lahko resnično uživali v opazovanju koral in rib. Zaradi ogromnega števila potapljačev (tukaj kroži 600 ladij s potapljači in prav toliko ribiških ladij) pa je Rdeče morje že zelo onesnaženo. Ker so se domačini zavedli, da kmalu ne bodo več imeli česa prodajati, so ustanovili organizacijo Hepca, ki skrbi za ohranjanje koralnih grebenov. Prepovedali so odnašanje koral in školjk, poskušajo ustanoviti več potapljaških mest in določena območja so že zaščitili ter jih spremenili v Nacionalne parke, kamor lahko vstopiš samo s plačilom dodatne „vstopnine“.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!