fbpx

Fantastična prihodnost v zraku?

Novice

Kot da bi pozabili na aktualne težave letalske industrije, ameriški znanstveniki napovedujejo fantastičen razvoj letenja. Napovedi so se spet razmahnile ob obletnici prvega poleta bratov Wright konec decembra lani. V prihodnosti naj bi zasebne družbe prevažale turiste v vesolje, letala naj bizamenjala avtomobile, okrog Zemlje pa naj bi vozila nadzvočna letala. Vse to so že […]

Kot da bi pozabili na aktualne težave letalske industrije, ameriški znanstveniki napovedujejo fantastičen razvoj letenja. Napovedi so se spet razmahnile ob obletnici prvega poleta bratov Wright konec decembra lani.

V prihodnosti naj bi zasebne družbe prevažale turiste v vesolje, letala naj bizamenjala avtomobile, okrog Zemlje pa naj bi vozila nadzvočna letala. Vse to so že stare – še vedno neuresničene – napovedi. Vsaj turistična potovanja v vesolje se zdijo relativno blizu. Peter Diamandis, letalski navdušenec, je namreč leta 1996 razpisal t. i. X nagrado, vredno 10 milijonov ameriških dolarjev za prve zasebnike, ki bi izdelali letalo za taka potovanja. Zanjo se poteguje več kot 20 ekip, Diamond pa je pred kratkim dejal, da jo bo verjetno lahko podelil že prihodnje leto. Do leta 2013 naj bi bili že možni redni t. i. suborbitalni poleti, njihova cena pa naj bi padla pod milijon ameriških dolarjev.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.