fbpx

Fantastični svet Fride Kahlo

Novice

V Berlinu se pred retrospektivo Fride Kahlo vijejo dolge vrste obiskovalcev, ki čakajo, da si v živo ogledajo dela te edinstvene umetnice, kmalu pa se del razstave seli tudi v našo soseščino – na Dunaj. Velika retrospektivna razstava se v berlinskem razstavišču Martin-Gropius-Bau počasi izteka – zaprli jo bodo 9. avgusta, doslej pa si jo […]

V Berlinu se pred retrospektivo Fride Kahlo vijejo dolge vrste obiskovalcev, ki čakajo, da si v živo ogledajo dela te edinstvene umetnice, kmalu pa se del razstave seli tudi v našo soseščino – na Dunaj.

Velika retrospektivna razstava se v berlinskem razstavišču Martin-Gropius-Bau počasi izteka – zaprli jo bodo 9. avgusta, doslej pa si jo je ogledalo več kot 130.000 obiskovalcev. Na prvi septembrski dan bodo dela te slikarke, ki je postala pravzaprav utelešenje mehiške kulture, razstavili v dunajskem Kunstforumu Bank Austrie. Gre za prvo retrospektivno razstavo Kahlove v Avstriji, ogledati pa si jo bo mogoče do 5. decembra.

Razstava naj ne bi bila tako obsežna kot tista v nemški prestolnici, kjer so o retrospektivi razmišljali že dolgo, njena vrata pa jim je končno uspelo odpreti ob stoletnici leta, ki si ga je umetnica sama določila za svoje rojstno leto. Leto 1910 si je izbrala, da bi jo ljudje takoj povezali z začetkom mehiške revolucije, čeprav je bila mala Frida takrat stara že tri leta.

Podobe sanj, podobe realnosti

Umetnost slikarke je skozi leta postala ena tistih, v katerih trgovci prepoznajo trženja vredno znamko, njena življenjska zgodba, tesno povezana tudi z njenim možem Diegom Rivero, pa premamila tudi hollywoodske producente…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.