fbpx

Fantastični svet Fride Kahlo

Novice

V Berlinu se pred retrospektivo Fride Kahlo vijejo dolge vrste obiskovalcev, ki čakajo, da si v živo ogledajo dela te edinstvene umetnice, kmalu pa se del razstave seli tudi v našo soseščino – na Dunaj. Velika retrospektivna razstava se v berlinskem razstavišču Martin-Gropius-Bau počasi izteka – zaprli jo bodo 9. avgusta, doslej pa si jo […]

V Berlinu se pred retrospektivo Fride Kahlo vijejo dolge vrste obiskovalcev, ki čakajo, da si v živo ogledajo dela te edinstvene umetnice, kmalu pa se del razstave seli tudi v našo soseščino – na Dunaj.

Velika retrospektivna razstava se v berlinskem razstavišču Martin-Gropius-Bau počasi izteka – zaprli jo bodo 9. avgusta, doslej pa si jo je ogledalo več kot 130.000 obiskovalcev. Na prvi septembrski dan bodo dela te slikarke, ki je postala pravzaprav utelešenje mehiške kulture, razstavili v dunajskem Kunstforumu Bank Austrie. Gre za prvo retrospektivno razstavo Kahlove v Avstriji, ogledati pa si jo bo mogoče do 5. decembra.

Razstava naj ne bi bila tako obsežna kot tista v nemški prestolnici, kjer so o retrospektivi razmišljali že dolgo, njena vrata pa jim je končno uspelo odpreti ob stoletnici leta, ki si ga je umetnica sama določila za svoje rojstno leto. Leto 1910 si je izbrala, da bi jo ljudje takoj povezali z začetkom mehiške revolucije, čeprav je bila mala Frida takrat stara že tri leta.

Podobe sanj, podobe realnosti

Umetnost slikarke je skozi leta postala ena tistih, v katerih trgovci prepoznajo trženja vredno znamko, njena življenjska zgodba, tesno povezana tudi z njenim možem Diegom Rivero, pa premamila tudi hollywoodske producente…..

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!