fbpx

Ruski vozniki samo trezni za volan

Novice

V Rusiji je v veljavo stopil zakon, ki voznikom prepoveduje vsakršno uživanje alkohola. Pobudnik za sprejetje zakona je bil predsednik države Dmitrij Medvedjev. Moskva – Novi zakon bo nadomestil prejšnjega, po katerem je bila najvišja dovoljena količina alkohola v krvi 0,3 promila. “Ta omejitev bo odslej neveljavna, vsakršna vsebnost alkohola v krvi pa se bo […]

V Rusiji je v veljavo stopil zakon, ki voznikom prepoveduje vsakršno uživanje alkohola. Pobudnik za sprejetje zakona je bil predsednik države Dmitrij Medvedjev.

Moskva – Novi zakon bo nadomestil prejšnjega, po katerem je bila najvišja dovoljena količina alkohola v krvi 0,3 promila. “Ta omejitev bo odslej neveljavna, vsakršna vsebnost alkohola v krvi pa se bo obravnavala kot vožnja v vinjenem stanju,” je pojasnil namestnik direktorja oddelka za prometno varnost na ruskem notranjem ministrstvu Vladimir Kuzin. Potrdilo, da voznik jemlje zdravila, ki vsebujejo alkohol, ne more biti opravičilo, je še dodal….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!