fbpx

Festival vrtnic vonj prvih potomk šipka sega do grobnice slavnih Burbonov

Novice

V vrtu frančiškanskega samostana na Kostanjevici domuje okrog sedemdeset vrst burbonk. Veste, imamo prav poseben privilegij, da smo lahko v njihovi družbi 24 ur na dan, se nasmehne gvardijan frančiškanskega samostana na Kostanjevici nad Novo Gorico David Šrumpf, ko s pogledom ulovi cvetove edinstvenih vonjev in oblik ter se potopi v njihove vonje, od nežnih, […]

V vrtu frančiškanskega samostana na Kostanjevici domuje okrog sedemdeset vrst burbonk.

Veste, imamo prav poseben privilegij, da smo lahko v njihovi družbi 24 ur na dan, se nasmehne gvardijan frančiškanskega samostana na Kostanjevici nad Novo Gorico David Šrumpf, ko s pogledom ulovi cvetove edinstvenih vonjev in oblik ter se potopi v njihove vonje, od nežnih, svežih do sladkih, sadnih ter muškatnih in vaniljevih.

Seveda govori o burbonkah, vrtnicah iz poznega 19. stoletja, ki prepletajo vrt samostana v neposredni bližini počivališča zadnjih francoskih kraljev Burbonov. V omenjenem vrtu bodo prav danes začeli voditi oglede starinskih lepotic in tako vstopili v osrednje dogajanje Festivala vrtnic, ki ga v Novi Gorici, mestu vrtnic, pripravljajo že šestič. Tokrat bo praznik kraljice vseh rož trajal ves mesec.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!