fbpx

Filipini: 5 nasvetov, ki vam bodo prihranili veliko denarja

Potovanja, Zanimivosti

Za tiste, ki se odpravljate na Filipine sem pripravil 5 nasvetov, ki vam bodo lahko prihranili kar veliko denarja.

Filipini so dežela, kjer se da poceni potovati, če se držiš nekaj osnovnih pravil, ki pa jih je težko poznati preden ne preživiš nekaj časa tam. Po treh tednih potovanja lahko z vami delim nekaj dragocenih izkušenj. Za tiste, ki se odpravljate na Filipine sem pripravil 5 nasvetov, ki vam bodo lahko prihranili kar veliko denarja.

S sopotnico Tamaro sva bila na enomesečnem potovanju po Filipinih. Najino potovanje je imelo dva cilja. Prvi je ta, da vidiva Filipine, drugi cilj pa je da svoje vtise zapiševa na spletno stran I Love Journeys in da za spletno stran narediva malo reklame med popotniki iz celega sveta.

1. Notranji leti so lahko zelo poceni ali pa tudi zelo dragi.

Filipini so velika otoška država, ki ima 7.107 otokov. Med večjimi otoki, kjer so razdalje kar velike, je edino smiselno prevozno sredstvo letalo. Letalski prevozi so lahko zelo poceni ali pa zelo dragi. Cene za polet se gibljejo že za manj kot 20 evrov, ali pa celo več kot 200 evrov.

Najbolj cenovno ugodna je letalska družba Cebu Pacific. Letalske karte lahko enostavno rezervirate na njihovi spletni strani. Nizko ceno letalske karte boste dobili, če boste karto rezervirali in plačali vsaj 14 dni pred

letom. Namreč kasneje ko rezervirate karto, višja je cena vozovnice. Nikar ne računajte, da boste dobili zadnji dan kakšno ugodno last minute ponudbo.

Dobro je, če ste z datumi fleksibilni za dva dni prej ali dan pozneje. Namreč zgodi se, da je na določen datum cena letalske karte 60 evrov, če greste en dan prej pa samo 20 evrov.

2. Skoraj v vseh krajih lahko dobiš zelo poceni prenočišče, če si vzameš malo več časa za pregled različnih hotelov in da se pogovarjaš ter posvetuješ z domačini. Ugotovil sem, da je najboljši sistem, če eden skupaj s prtljago nekje počaka, drugi pa se sprehodi do več hotelov. Na tak način smo v Port Bartonu dobili dobro sobo za dva, po ceni dobrih 6 evrov na noč. Poleg smo imeli na voljo ves čas brezplačno kavo in čaj. Če si ne bi vzeli časa, bi za enako kvaliteto sobe plačali več kot še enkrat več.

3. Za transport po cesti ne najemajte tako imenovanih kombijev (Van). Plačali ga boste vsaj še enkrat več kot avtobus. Res je, da boste na cilj prišli malo prej, vendar bo vožnja precej bolj neudobna, saj v kombi stlačijo preveč ljudi. Tisti, ki ste občutljivi na klimo, pa boste zagotovo zboleli, če se boste vozili s kombijem. S klimo namreč absolutno pretiravajo. Javni avtobusni prevoz ima svoj čar, ki ga kombiji nimajo. V kombiju si popolnoma izoliran od domačinov. Na avtobusih pa lahko spoznate prijazne domačine ter način njihovega življenja. Tudi zato se je vredno voziti z navadnimi (ne klimatiziranimi) avtobusi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

4. Za transport po mestu lahko uporabljate taksije, tricikle ali tako imenovane jeepny­je. Taksi je najdražji. Tricikel je za domačine sicer zelo poceni, vendar tujcu vedno računajo več. Najcenejši pa je jeepny, ki ti ga v večini primerov računajo enako kakor domačinom.

5. Pri večini cen za razne ture, morate ceno zbarantati vsaj za 20%.

Te zanima več o najinem potovanju po Filipinih? Na strani Potovanja in podjetništvo objavljava vse, kar doživljava v čudoviti deželi imenovani Filipini.

Tomaž Gorec


Sledite nam


RSS Ustavi se!